Kaip BNS sakė teismo atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė, teismas paliko galiot Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį, kuriuo pernai kovą atmestas buvusio teisingumo viceministro skundas dėl jam nepalankaus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo.

VTEK vienbalsiai nusprendė, kad S.Stripeika pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Etikos sargų nuomone, vadovaujančias pareigas Teisingumo ministerijoje ėjusiam S.Stripeikai taikytini itin aukšti skaidrumo ir tarnybinės etikos reikalavimai. Jo įsidarbinimas šioje įmonėje be konkurso menkina visuomenės pasitikėjimą valstybine tarnyba ir joje dirbančių asmenų priimamais sprendimas.

Ministerijoje S.Stripeika kuravo bausmių ir probacijos vykdymo, taip pat ministerijos valdymo sričiai priskirtų valstybės registrų, t.y. Registrų centro veiklos sritis.

Socialdemokratas S.Stripeika iš viceministro pareigų atsistatydino praėjusių metų liepos pradžioje - ministerija nurodė, kad jis sprendimą priėmė dėl asmeninių motyvų.

Žiniasklaidoje skelbta, kad jis minėtas vadinamajame juodajame viceministrų sąraše.