Turimas omenyje Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Aš jam niekada neatleisiu“, – pareiškė A. Lukašenka ir pabrėžė, jog būdamas Baltarusijos TSR Aukščiausiosios Tarybos deputatu kartu su deputatų grupe lankėsi Lietuvoje, kai joje buvo sunkus laikotarpis, kad palaikytų kolegas deputatus, tarp kurių buvo ir Vytautas Landsbergis, Gabrieliaus Landsbergio senelis.

„Atvažiuodavome padėti lietuviams, gynėme juos“, – kalbėjo A. Lukašenka.

„Bet aš moku, turiu patirties, atskirti niekšiškus vadovus, kurie prarado ryšį su tauta, ir tautą. Lietuviai – šaunūs žmonės, darbštūs. Jie niekada nebuvo ir nebus mūsų priešai, – tęsė jis. – O tie, kurie yra pasimetę, pamišę ir prišerti įvairiausios propagandos, manau, jie arba greitai kur nors išdums, arba lietuvių tauta juos paprasčiausiai išmes. O mes su Lietuva gyvenome ir toliau gyvensime kaip tikri kaimynai – ateis laikas“, – pabrėžė A. Lukašenka.

„Neduok dieve, jeigu sukelsite karą kartu su kitomis Baltijos valstybėmis – tai reikš jūsų valstybingumo ir jūsų vystymosi galą“, – sakė A. Lukašenka.

Jis pridūrė, kad kreipiasi ne vien į Baltijos šalių vyriausybes, bet ir jų žmones.

„Be JAV palaikymo Lenkija ir Lietuva visam laikui liks niūrus Europos užkampis“, – teigė Baltarusijos lyderis.

Maskva nemaloniai nustebino Vakarus, gruodį pateikusi dviejų sutarčių projektus Jungtinėms Valstijoms ir NATO. Pagal juos būtų sumažinta Vašingtono įtaka Rytų Europoje.

Reikalavimai pateikti Rusijai sutelkus maždaug 100 tūkst. karių prie sienos su Ukraina. Vakarai įspėja, kad tai gali būti didelio masto invazijos preliudija.

Tuo pat metu Rusija pasiuntė daug karių ir sunkiosios technikos į Baltarusiją, kaip skelbiama, dalyvauti pratybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (338)