Pusketvirtų metų valstybės saugoma L. Stankūnaitė kovą paskelbė esanti psichologiškai išsekusi, nepasitikinti apsauga ir norinti jos atsisakyti, tačiau vėliau apsigalvojo.

Neoficialiomis žiniomis, L. Stankūnaitę nuraminti pradėjo ir jos tėvai, o su policija rastas kompromisas dėl apsaugos griežtumo. L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas sako, kad L. Stankūnaitė dabar jaučiasi geriau.

„Tos konfliktinės situacijos realiai nėra ir visi klausimai, kurie dabar liečia mergaitės gyvenimo sąlygas, mamos gyvenimo sąlygas, sveikatos būklę, yra užtikrintos, viskas yra gerai ir jokių problemų nėra“, – sakė L. Stankūnaitės advokatas.

Jis tikina, kad vaizdo įrašas, kuriame L. Stankūnaitė skundžiasi sveikata ir apsauga, internete išplatintas be jos sutikimo. Socialiniame tinkle jos palaikymo grupę sukūrusios moterys esą ir ragino L. Stankūnaitę skųstis, emigruoti į užsienį.

Policijai ėmus domėtis tomis draugėmis, jos išgaravo ir L. Stankūnaitės mintys išvykti iš šalies bent kol kas nuvytos šalin.

„Jeigu tos grėsmės išnyks ir visuomenė supras, kad toj istorijoj buvo daug kūrybos, daug neteisybės, tai tokiu atveju ir tas priešiškumas išnyks prieš jas, prieš mamą, prieš dukrą. Tai tokiu atveju, ji manau ir pati norės likti Lietuvoje, ir gyventi tarp draugų, pažįstamų, giminaičių, o ne bastytis kažkur po pasaulį“, – kalbėjo G. Černiauskas.

Policija pagal L. Stankūnaitės pageidavimus liberalizavo apsaugos sąlygas ir naujų priekaištų nesulaukė.

„Nesulaukėme jokių priekaištų, apsauga vykdoma ir vyksta darbiniai taktiniai niuansai. <...> Kažkokių nesusipratimų lyg tai nėra“, – sakė Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.