Ketvirtadienio vakarą posėdžiavusi LSDP valdyba ir Seimo frakcija priėmė sprendimą nesijungti prie opozicijos koalicinio susitarimo, pranešė partija.

„Galime puikiai dirbti opozicijoje ir nepasirašydami jokių sutarčių. Kad Seime priimtume Lietuvos žmonėms naudingus sprendimus, rašytiniai opozicijos susitarimai nebūtini. Su kitomis frakcijomis, kaip ir iki šiol, tarsimės dėl konkrečių iniciatyvų palaikymo“, – sakė LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Sysas teigė, kad opozicinių frakcijų koalicinis susitarimas turėtų prasmę tik tuo atveju, jei jame būtų kalbama apie konkrečius siekius ir bendrus tikslus.

„Dabar viso to nėra. Sutartyje, kurią yra pasirašę „valstiečiai“ ir „darbiečiai“, sutariama dėl opozicijos lyderio posto, o ne dėl politinio turinio ar idėjų, dėl kurių veikiama bendrai. Socialdemokratai turi savo darbotvarkę, o ten, kur reikia kitų frakcijų palaikymo, kiekvienu konkrečiu atveju kalbėsimės“, – sakė A. Sysas.

Tuo metu neseniai parlamente įsikūrusi Lietuvos regionų frakcija, jungianti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS), Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei kelis savarankiškai išrinktus politikus, kitą antradienį planuoja pasirašyti susitarimą.

„Mes iš karto taip kalbėjome, buvome susitikę su Darbo partijos atstovais ir opozicijos lyderiu Sauliumi Skverneliu. Mes prie susitarimo prisijungiame, planuojame pasirašyti antradienį“, – BNS sakė Lietuvos regionų frakcijos seniūno pavaduotoja, LLRA-KŠS atstovė Rita Tamašunienė.

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos frakcijos pavasarį pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Opozicijos lyderiu tapo buvęs premjeras S. Skvernelis, sutarta, kad šios pareigos bus rotuojamos.

Opozicijos koalicijos atstovai buvo išsakę lūkestį, kad vėliau po partijos vadovybės rinkimų prie koalicijos prisidėtų socialdemokratai. V. Blinkevičiūtė naująja LSDP pirmininke per visuotinius rinkimus išrinkta gegužę.