„(Opozicinės koalicijos – ELTA) susitarimas labai svarbus. Mes tokio dalyko sieksime. Gaila, kad naujoji socialdemokratų partijos pirmininkė neparodė noro nuo išrinkimo laikotarpio iki dabar susitikti su manimi, kaip partijos pirmininku. Nežinau, ar susitiko su Darbo partijos pirmininku. Bet tokio noro nėra, ir tai rodo, kad nėra bendro darbo ketinimo“, – LRT radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis pažymėjo netgi pasveikinęs V. Blinkevičiūtę su pergale partijos pirmininko rinkimuose.

„Socialdemokratų pirmininkė neparodė noro susitikti su valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku. Jokio noro. Net nepabandė. Nors mes ir sveikinome ją“, – tvirtino R. Karbauskis.

Tačiau LSDP frakcijos Seime seniūnas Algirdas Sysas kategoriškai tvirtina, kad jo politinė jėga į opozicinę koaliciją jungtis neplanuoja.

„Turiu nuvilti. Apie tai mes nekalbame ir tikrai neplanuojame jungtis. Tokių kalbų frakcijoje ir partijoje nėra“, – LRT radijui teigė A. Sysas.

Socialdemokratų frakcijos seniūno netenkina kai kurie opozicinės koalicijos veiksmai. Politikas taip pat atmetė dalies „valstiečių“ išsakomą kritiką, neva LSDP dažnai balsuoja vieningai su valdančiaisiais.

„Ne viskas, ką daro opozicija, ypač „valstiečiai“, mus tenkina. Savo laiku jie mus labai barė, kad mes buvome koalicijoje su konservatoriais. Dabar jie turi savo koaliciją būdami opozicijoje. Tai dabar pakeitė plokštelę. Kartais kaip priekaištą mums girdime, kad mes balsuojame kai kuriais klausimais su konservatoriais. Bet lygiai taip pat „valstiečiai“ balsuoja su konservatoriais“, – mano A. Sysas.

ELTA primena, kad V. Blinkevičiūtei laimėjus partijos pirmininko rinkimus, į susitikimą dėl LSDP prisijungimo prie opozicinės koalicijos ją kvietė ir opozicijos lyderis Saulius Skvernelis.

Visgi socialdemokratų frakcija tuomet nusprendė nesijungti prie opozicinių LVŽS ir Darbo partijos frakcijų. Tokį sprendimą priėmė partijos valdyba ir Seimo frakcija.

Reaguodamas į tokį sprendimą opozicijos lyderis S. Skvernelis išreiškė nusivylimą, kad LSDP pirmininkė prieš apsisprendžiant nesusitiko su juo, nepaisant dar anksčiau išsakyto siūlymo aptarti šį klausimą, kai tik V. Blinkevičiūtė pradės eiti vadovaujamas pareigas partijoje.

„Nutarėme, kad iš karto po gegužės 29 d. mes ir susitiksime, kai ji bus tikroji pirmininkė. Kol kas ji yra išrinktoji (pirmininkė – ELTA)“, – LRT radijui tuomet sakė S. Skvernelis.

Tačiau LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė tik prasidėjus jos įgaliojimams pareiškė, kad LVŽS yra viena iš politinių jėgų, su kuriomis socialdemokratai negali „flirtuoti“, kadangi pastarieji siekia juos sumenkinti.

„Privalome sustabdyti kairiųjų pažiūrų rinkėjų kvailinimą ir apgaudinėjimą, neva Lietuvoje yra daug kairiųjų partijų. Tiek dešinieji, tiek save kairiaisiais laikantys mus atakuoja ir atakuos. Mes privalome duoti atkirtį. Turime nesiblaškyti ir neflirtuoti su tais, kurie už mūsų nugarų rezga planus mus sumenkinti“, – partijos suvažiavime tuomet kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Paklausta, ar LVŽS yra viena iš politinių jėgų, norinčių pakenkti socialdemokratams, partijos pirmininkė patvirtino, kad kalbėjo ne tik apie „valstiečius“.

„Yra, ir ne tik“, – atsakinėdama į žurnalistų klausimus po LSDP suvažiavimo sakė V. Blinkevičiūtė.

Tuo tarpu į S. Skvernelio nuostabą, kad tokį sprendimą LSDP priėmė partijos pirmininkei net nesusitikus su opozicijos lyderiu, V. Blinkevičiūtė atsakė paprastai – ji pirmiausiai yra partijos pirmininkė, todėl turinti įsiklausyti ne į kitų politikų, o į partijos narių argumentus.

„Tai jau nebepakvies jis manęs kavos puodelio?“, – išgirdusi opozicijos lyderio kritiką dėl kolaboravimo su valdančiaisiais tuomet juokavo V. Blinkevičiūtė ir tuo pačiu S. Skverneliui pasiūlė be reikalo nesipiktinti.