„NTV Mir Lithuania“ atsakymo komisija laukia iki balandžio 11 dienos.

LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas ketvirtadienį BNS sakė nesitikintis, kad daromi pažeidimai liausis, tačiau apgailestauja dėl ilgos kanalo transliacijų stabdymo procedūros.

„Ir vėl stebimas toliau eteris, juk turi būti tęstiniai pažeidimai. Po jų vėl visos laidos vertimas į lietuvių kalbą užtrunka apie dešimt dienų, išvadas kompetetingos institucijos vėl pateikia per dešimt dienų“, - BNS teigė jis.

LRTK kovą kreipėsi į „NTV Mir Lithuania“ programos gamintoją, kuris registruotas Jungtinėje Karalystėje, kad kanale antrą kartą per 12 mėnesių paskleista informacija, kuria kurstoma neapykanta. Tą patvirtino, kaip teigia komisija, kompetentingos institucijos.

Komisija dėl pažeidimo taip pat informavo „NTV Mir Lithuania“ licenciją išdavusią reguliuojančią instituciją bei Europos Komisiją.

Pakartotinis pažeidimas užfiksuotas vasario 15 dieną transliuotoje laidoje „Norkino sąrašas“.

E.Vaitekūnas BNS taip pat sakė, kad LRTK stiprins teisininkų komandą. Praėjusį mėnesį komisiją palikus Viktorui Popandopulai, komisijoje nutarta įdarbinti nebe vieną, o du teisininkus. Bus skelbiami konkursai į šias pareigybes.

LRTK trečiadienį trims mėnesiams uždraudė retransliuoti visą rusiško kanalo „RTR Planeta“ programą. Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.

Sprendimus laikinai stabdyti dalies programų transliacijas komisija taip pat buvo priėmusi ir dėl kitų rusiškų kanalų: pernai trijų mėnesių draudimas pritaikytas to paties kanalo „NTV Mir Lithuania“, užpernai - Pirmojo Baltijos kanalo transliacijoms.

Šiuo metu galioja sausį pritaikytas trijų mėnesių draudimas retransliuoti dalį „Ren TV Baltic“ laidų, jis turėtų baigtis kitą savaitę.