LRT rašte Žurnalistų etikos inspektorei referuojama į S. Jakeliūno pasisakymą lapkričio 8 d. Seimo posėdyje, kuriame buvo svarstomas Politinių partijų įstatymo pakeitimo projektas.

Seimo narys Stasys Jakeliūnas posėdyje teigė: „Klau­sau aš tų kal­bų ir ste­biu vie­šą­ją erd­vę, ste­biu LRT, ki­tas ži­niask­lai­dos prie­mo­nes <...> ir ma­tau la­bai aiš­kią ten­den­ci­ją, kaip mo­kes­čių mo­kė­to­jų pi­ni­gais fi­nan­suo­ja­ma vie­nos par­ti­jos idė­ja, pro­pa­gan­da ir po­zi­ci­ja. Aš ma­nau, ši­tas įsta­ty­mas, ku­ris yra pa­siū­ly­tas, gal ne­ide­a­lus, si­tu­a­ci­ja, taip, ne­ei­li­nė, bet, ly­gi­nant su tuo, kas vyks­ta – še­šė­li­nis fi­nan­sa­vi­mas, pro­pa­gan­dos fi­nan­sa­vi­mas vi­suo­me­ni­nia­me na­cio­na­li­nia­me tran­sliuo­to­ju­je, yra šim­tą kar­tų blo­giau ir bū­tent tai rei­kia tir­ti. Aš ti­kiuo­si, kad at­ei­si­me iki to. Čia nė­ra ki­ši­ma­sis į tu­ri­nį, čia yra pro­pa­gan­dos stab­dy­mas. To­dėl, ly­gi­nant su ta si­tu­a­ci­ja, ku­ri yra su­si­klos­čiu­si, ši­tas įsta­ty­mas yra tik­rai ge­ras, ir siū­lau pri­im­ti jį to­kį, koks yra“.

„Seimo nario viešai išsakyta nuomonė, kad „visuomeniniame transliuotojuje vyksta šešėlinis finansavimas, propagandos finansavimas“, meta rimtus įtarimus Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, todėl negalime tylėti. Seimo narys neigiamą nuomonę apie LRT formavo niekuo nesiremdamas, jos nepagrindė jokiais faktais – tai akivaizdus piktnaudžiavimas teise pasisakyti viešai“, – sako M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

LRT vadovė tikisi, kad atsižvelgiant į skunde išdėstytas faktines aplinkybes ir teisinius argumentus įstatymų nustatyta tvarka bus paneigta S. Jakeliūno paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija, pakenkusi LRT dalykinei reputacijai.

S. Jakeliūno pasisakymą matė transliacijos „Seimas – tiesiogiai“ žiūrovai internete ir per kabelines televizijas, skaitė portalų 15min.lt ir delfi.lt lankytojai.