„Pastaruosius mėnesius sutikti ukmergiškiai nuolat mane ragina grįžti į politiką. Ilgai galvojau.... Turiu didžiulę politinę patirtį, gerai išmanau ekonominius, finansinius dalykus ir dabar, artėjant naujai pasaulinei ekonominei krizei, kuri neišvengiamai palies ir Lietuvos ekonomiką , o tuo pačiu ir mus visus, negaliu likti nuošalyje pasyviu stebėtoju. Tiesiog privalau savo patirtį ir kompetenciją siekti panaudoti ne tik siauroje audito priežiūros srityje, kurioje dabar sėkmingai darbuojuosi, bet ir prašyti Jūsų Ukmergės raj. rinkėjų pasitikėjimo atstovaujant Jus LR Seime“, – feisbuke parašė L. Graužinienė.

Ji teigė priėmusi sprendimą pati išsikelti kandidate į Seimą.

„Šiandieną VRK (Vyriausioji rinkimų komisija) užregistravo mane kaip pretendentę į kandidatus. Skirtingai nei partijų iškeltiems kandidatams man dar teks surinkti 1000 Ukmergėje registruotų rinkėjų palaikymo parašų. Noriu dirbti ir būti atskaitinga tik Ukmergės krašto žmonėms. Žinau, kad bus nelengva vienai stoti prieš partijų iškeltus kandidatus, bet tikiu, kad Ukmergės krašto žmonės gali išsirinkti ne partijų parinktą, o savo nepriklausomą kandidatą“, – rašė L. Graužinienė.

Politikė paskelbė grįžtanti į aktyvią politinę veiklą.

„Kviečiu mane palaikančius žmones į savo komandą. Grįžimo į aktyvią politiką tikslas neapsiriboja vien kandidatavimu į LR Seimą. Tai pasirengimas ateinantiems savivaldos ir mero rinkimams. Tikiu, kad per tą laiką man pavyks suburti sąžiningų, kompetentingų ir Ukmergės kraštą mylinčių žmonių komandą, kurie nori pokyčių Ukmergės gyvenime“, – rašė L. Graužinienė.