Tačiau, kaip aiškėja, viskas baigėsi laimingai. Su DELFI šeštadienį susisiekė diplomatas, Seimo narys Žygimantas Pavilionis, kuris informavo, jog perskaitęs šią istoriją susisiekė su savo asmeniniu bičiuliu, Lietuvos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje Renatu Norkumi.

„Tiesą sakant, nepatikėjau tuo, kas buvo rašoma – esą į ambasadą atvykusiai merginai vos ne durys buvo parodytos. Susisiekus su ambasada, paaiškėjo, kad mergina iš tiesų prisistatė į ambasadą Londone, o ambasados darbuotojai jai padėjo susisiekti su šeima Lietuvoje. Šiuo metu mergina yra ambasadoje ir laukia lėktuvo bilietų, kuriuos jai pažadėjo atsiųsti motina. Kaip mane informavo ambasados atstovai, tikimasi, kad jau šį vakarą mergina bus Vilniuje“, - DELFI sakė parlamentaras Ž. Pavilionis.

Žygimantas Pavilionis

Sandra, kurios tapatybė DELFI žinoma, į Lietuvos ambasadą atvyko penktadienio vidurdienį. Tai patvirtino ir pati ambasada Seimo nariui Ž. Pavilioniui.

Mergina aiškino į Jungtinę Karalystę atvykusi prieš pora mėnesių su draugu, tačiau šis esą prieš porą savaičių pateko į kalėjimą.

Nuo to laiko angliškai nekalbanti lietuvė esą glaudėsi kurį laiką pas pažįstamą lietuvę, o paskutinėmis dienomis nakvojo prieglaudoje.

Pati mergina tikino su draugu atvykusi į Angliją, tačiau ne į Londoną, o į kitą miestą, tačiau jo pavadinimo neprisiminė.

Savo pasą mergina tikina pametusi, o mobilusis telefonas – išsikrovė.
Šiek tiek daugiau detalių apie šią istoriją DELFI atskleidė pats Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Renatas Norkus.

Renatas Norkus

Pasak diplomato, mergina buvo palydėta nepažįstamos londonietės penktadienį iki ambasados pastato.

„Čia ją pasitiko mūsų darbuotojai. Ji neturėjo paso, tad pirmiausia ėmėmės rūpintis asmens dokumentų pagaminimu, kad būtų įmanoma pradėti grąžinimo procedūrą – pirkti bilietus ir panašiai“, - sakė ambasadorius R. Norkus.

Turimais duomenimis, ambasadoje mergina iš pradžių svarstė, ar jai grįžti atgal į Lietuvą. Taip ji suabejojo po to, kai susisiekė telefonu su Lietuvoje gyvenančia mama.

Šią informaciją patvirtino ir ambasadorius R. Norkus.

„Penktadienį, po to, kai pakalbėjo su, kaip supratome, mama, ji paliko mūsų ambasadą. Mes nežinome, kur ji išėjo ir kur praleido naktį. Mes negalime sulaikyti žmogaus – tai josios teisė. Tačiau šįryt, šeštadienį, apie 12 valandą Londono laiku ji vėl atvyko pas mus į ambasadą. Paprašė leisti paskambinti mamai į Lietuvą, ir tada apsisprendė, kad nori grįžti namo. Šiuo metu laukiame kol jai bus nupirkti bilietai, tad realiai jos išvykimas gali būti tiek šiandien vakare, tiek vėliausiai rytoj“, - sakė R. Norkus.

Ambasadorius teigė, kad iki šiol ambasada žinių apie galimai Anglijos policijos pareigūnų sulaikytą merginos draugą neturi, tad patvirtinti arba paneigti merginos versijos negali.

„Mergina pasakė, kad jis pateko į bėdą, ir ji prarado kontaktą su juo. Mes daugiau apie privatų gyvenimą josios neturime teisės klausti, tik tiek, kiek asmuo pats pasisako“, - sakė R. Norkus.

Ambasadorius Jungtinėje Karalystėje sako, kad atvejis, kai į ambasadą kreipiasi lietuviai – ne toks ir retas. Vien šiemet ambasada padėjo septyniems žmonėms grįžti į Lietuvą po to, kai jie prarado asmens dokumentus ir pateko į bėdą.

Kaip matyti iš merginos anketos socialiniuose tinkluose, iš Kėdainų rajono kilusi lietuvė paskutinį įrašą feisbuke paliko vos prieš keletą dienų – gegužės 9-ąją.

Ji pasidalinusi atvirute su įrašu apie vyrų ir moterų tarpusavio santykius: „Grožis priklauso nuo to, koks vyras yra šalia moters. Moteris žydi, kai jaučia, kad yra mylima, branginama, vertinama ir vienintelė“.

Balandžio 20-ąją ji įkėlusi profilio nuotrauką su jaunu vaikinu šalia. Ar tai ir yra minėtasis draugas, per kurį nutiko visa ši istorija – kol kas neaišku.