LLRA frakcija Vilniaus mieste siūlo, kad piniginę paramą gautų 95 tūkst. pensinio amžiaus gyventojų. Jei pensininkai gyvena kartu, parama būtų skirta tiek vienam iš jų.

Į paramą galėtų pretenduoti ir tie, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 700 Lt. Šių asmenų Vilniuje skaičiuojama 50 tūkst. Turintys įsiskolinimų už šildymą, pinigų į sąskaitas negautų – 200 Lt būtų pervedami šilumą teikiančiai įmonei.

Visam sprendimo įgyvendinimui reikėtų 24 mln. Lt savivaldybės biudžeto lėšų. Tai sudarytų 2 proc. viso savivaldybės biudžeto. Žmonės paramą esą galėtų gauti prieš Velykas.

„Šiuos pinigus reikia numatyti biudžete (Vilniaus miesto - DELFI), kuris dabar bus priiminėjimas. Vakar kalbėjau su meru, kuris iš principo sutiko su tokiu pasiūlymu“, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino LLRA lyderis, Europos Parlamento narys Valdemaras Tomaševskis. Jis tikisi rasti bendrą sutarimą ir su kitomis frakcijomis.

Dėl skolų problemos nemato

Pasak V. Tomaševskio, taip padėti žmonėms stengiasi Vilniaus rajono savivaldybė, žmonėms subsidijuojanti trečdalį nustatytos šilumos kainos. Tai sudaro 4 proc. rajono biudžeto lėšų.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola siekia apie 800 mln. Lt. Miesto meras Artūras Zuokas neseniai skundėsi, kad Vilniaus skolos gali pasiekti milijardo litų ribą. V. Tomaševskis skolų didinime problemos nemato.

„Aš manau, kad 20 mln. metams, šildymo sezonui, galima rasti. Tuo labiau, kad jau turime konkrečių pavyzdžių. Čia ne kažkokie žodžiai ar tik kalbėjimas – Vilniaus rajono savivaldybė subsidijuoja šilumos kainas iki 19 ct už šilumos vienetą jau trejus metus“, - tvirtino politikas.

Pasak jo, LLRA supranta, kad pinigų nėra per daug, tačiau parama žmonėms turi būti prioritetas.

Kaip ir ne kartą anksčiau, ketvirtadienį dėl didelių sąskaitų už šildymą V. Tomaševskis kaltino Vyriausybę – esą ji turi prisiimti 80 proc. kaltės. V. Tomaševskio samprotavimais, likusi 20 proc. kaltės našta tektų savivaldybei.

Savivaldybės taryba LLRA siūlymą turėtų svarstyti sausio pabaigoje.

DELFI primena, kad LLRA yra A. Zuoko koalicijos partnerė savivaldybėje.