Savaitgalį vykusiame šios organizacijos suvažiavime už jo kandidatūrą balsavo 215 delegatų. Už į šias pareigas kandidatavusią Kristiną Ziminską atiduoti 53 balsai, Renatą Cytacką palaikė 24 delegatai.

Vadovauti Lietuvos lenkų sąjungai buvo iškelta ir Jaroslavo Narkevičiaus kandidatūra, tačiau jis atsisakė kandidatuoti.

Naujų pareigų imsiantis V. Tomaševskis, paklaustas, ar nebus sudėtinga suderinti visas pareigas, tokių problemų nemato, nors pripažįsta, kad darbų netrūks.

„Laukia daug darbų, bet tai, sakyčiau, susijusios pareigos, nes LLS nuo pat įsteigimo deklaravo esanti visuomeninė - politinė organizacija. Beje, yra nemažai politikų, kurie yra ir Seimo nariai, ir ministrai, vadovauja partijoms“, – Eltai sakė V. Tomaševskis.

Naujas LLS lyderis įvardijo pagrindinius šios organizacijos veiklos prioritetus. „Tai krikščioniškosios vertybės, veikla, jungianti visus Lietuvoje gyvenančius lenkų tautybės žmones, švietimas, jaunosios kartos auklėjimas krikščioniškų bei tradicinės šeimos vertybių dvasia“, – Eltai sakė V. Tomaševskis.

LLS vadovo pareigas V. Tomaševskis perima iš 19 metų šiai organizacijai vadovavusio Michalo Mackevičiaus. Naujos kadencijos nesiekęs M. Mackevičius suvažiavimo metu sulaukė apdovanojimo ir padėkų už ilgalaikį vadovavimą LLS.

33 metus skaičiuojanti LLS deklaruoja esanti viena didžiausių visuomeninių organizacijų Lietuvoje, jungianti apie dešimt tūkstančių narių, turinti 15 skyrių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)