Tokį raginimą ministras išsakė penktadienį susitikęs su oficialaus vizito į Lietuvą atvykusia Gruzijos užsienio reikalų ministre Maja Pandžikidze.

Anot Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešimo, L.Linkevičius paragino Gruzijos politines jėgas susitelkti ir vykdyti užsibrėžtiems tikslams pasiekti būtinas reformas.

"Šiame kontekste L.Linkevičius akcentavo įstatymo viršenybės principo užtikrinimo svarbą ir kvietė vengti veiksmų, kurie galėtų būti traktuojami kaip politinis oponentų persekiojimas", - rašoma pranešime.

Pasak jo, šiame susitikime pasirašytas dvišalis europinės ir euroatlantinės integracijos chartijos veiksmų planas 2013 metams. Tai jau ketvirtas metinis veiksmų planas, kuriame numatomos konkrečios Lietuvos ir Gruzijos Užsienio reikalų ministerijų bendradarbiavimo priemonės.

Per dvišalį susitikimą L.Linkevičius išreiškė tvirtą paramą po 2012 metų spalio 1 dienos Gruzijos parlamento rinkimų suformuotos Vyriausybės pasiryžimui toliau aktyviai siekti europinės ir euroatlantinės integracijos. M.Pandžikidzė buvo patikinta, kad Lietuva yra pasirengusi tęsti paramą Gruzijai einant šiuo keliu.

"Kartu ministras paragino Gruzijos politines jėgas susitelkti ir vykdyti užsibrėžtiems tikslams pasiekti būtinas reformas. Šiame kontekste L.Linkevičius akcentavo įstatymo viršenybės principo užtikrinimo svarbą ir kvietė vengti veiksmų, kurie galėtų būti traktuojami kaip politinis oponentų persekiojimas", - teigiama pranešime.

L.Linkevičius viešniai taip pat pristatė Lietuvos pasirengimą pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai šių metų antroje pusėje. Pirmininkavimo metu Rytų partnerystė bus vienas iš pagrindinių Lietuvos prioritetų. Lapkričio 28–29 dienomis Vilniuje bus rengiamas trečiasis ES ir Rytų partnerystės vadovų susitikimas. Gruzija yra viena iš šešių Rytų partnerystės iniciatyvoje dalyvaujančių šalių.

Ministras pabrėžė sėkmingą Gruzijos ir ES derybų dėl Asociacijos susitarimo ir dialogo dėl vizų eigą ir vylėsi, kad Rytų partnerystės viršūnių susitikime pavyks pasiekti konkrečių ir svarbių rezultatų Gruzijos santykiuose su ES.

Aptariant dvišalius santykius Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad jau antrus metus iš eilės pagal prekybinių mainų apimtis Gruzija yra svarbiausia Lietuvos ekonominė partnerė Pietų Kaukaze. Kartu jis atkreipė dėmesį į Lietuvos verslo bendruomenės problemas, susijusias su investicine aplinka Gruzijoje.

Diskusijoje apie saugumo politiką ministrai aptarė Gruzijos pasirengimą siekti narystės NATO. Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė Gruzijos indėlį į Tarptautinių saugumo paramos pajėgų misiją Afganistane.