Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius atskleidė, kad kvietime nėra parašyta konkreti pavardė, kas kviečiamas į Vilnių. Baltarusijos prezidentas yra ES "juodajame sąraše".

"Vienas pagrindinis tikslas - jis turi Europos Sąjungos įpareigojimą nuvykti į Baltarusiją, susitikti su A.Lukašenka ir įteikti kvietimą dėl Rytų partnerystės susitikimo, kuris vyks lapkričio 28-29 dienomis. Bet kvietime nėra parašyta pavardės", - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Kol kas vizito laikas nesuderintas.

"Dabar jis (L.Linkevičius - BNS) labai keliauja po pasaulį, ieškoma ir derinama, kuri diena būtų laisvesnė", - teigė A.Butkevičius.

Lietuva Europos Sąjungai (ES) Tarybai vadovauja nuo liepos 1 dienos. Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimas Vilniuje vyks lapkričio 28-29 dienomis.

Tačiau pačiam A.Lukašenkai atvykti į Vilnių būtų labai sudėtinga, mat jis dėl opozicijos persekiojimo įtrauktas į ES nepageidaujamų asmenų sąrašą. Kaip realiausias svečias iš Baltarusijos minėtame renginyje dažniausiai nurodomas Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)