Kalbėdamas apie dvikalbes lenteles Vilniaus rajone, nelietuviškų pavardžių rašymą nelietuviškais rašmenimis L. Linkievičius sakė, kad čia yra erdvės kompromisams, o esamos problemos bus sprendžiamos europietiškai, atsižvelgiant į Tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvenciją, kurią Lietuvą priėmė 1995 metais.

„Mes turime padaryti postūmių tautinių mažumų klausimuose. [Dvikalbės lentelės ir nelietuviškų pavardžių rašymas] yra erdvė kompromisams. Vyriausybėje sudaryta darbo grupė, jau pradėjusi darbą, pateikia siūlymus, kokius įstatymus galime pakoreguoti. Bet vėlgi – ne savo orumo sąskaita, tačiau reikia europietiškai pažiūrėti į šią problemą“, – LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ sakė L. Linkevičius.

„Atsižvelgsime į Tautinių mažumų konvekciją, kuri nėra privaloma juridiškai. Tačiau šalis turi atsižvelgti į etninių mažumų poreikius, manau, tai mes ir padarysime kultūringai“, – pridūrė L. Linkevičius.

Asmeniniai santykiais ir „Twitter“ grįstas darbas

Pasak užsienio reikalų ministro, sėkmingų diplomatinių santykių esmė – asmeniniai santykiai. Tad, jo manymu, su Lenkijos užsienio reikalų ministru Radoslawu Sikorskiu bus konstruktyviai dirbama: diplomatai pažįstami nuo tada, kai ėjo savo valstybių krašto apsaugos ministrų pareigas 1995 metais.

„Užsienio politikoje lemia asmeniniai kontaktai. Visada. Gali pasirašyti susitarimą, dokumentus suderinti, tačiau jei nebus kontraktų, tie susitarimai nejudės“, – LRT televizijai sakė ministras L. Linkevičius.

„Be abejo, kad pajudės. Nematau priežasčių, kodėl neturėtų“, – optimizmo neslėpė ministras.

Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius teigė, kad nemėgsta virtualaus bendravimo, tačiau socialinį tinklą „Twitter“ jis naudoja kaip priemonę paskelbti „šviežias“ naujienas.

„Tenka tuo naudotis, su kolegomis tą žanrą jau įsisavinome. Labai disciplinuoja mintį, nes reikia sutilpti į 140 simbolių“, – interviu laidai „Laba diena, Lietuva“ sakė L. Linkevičius.