Iki praėjusio mėnesio G.Gurevičiūtė vadovavo ir 2007-aisiais L.Karaliaus įsteigtam Jaunimo sveikatos ugdymo centrui.

Įstaigos direktoriaus pareigas buvęs ŽAS muzikantas savo merginai patikėjo tapęs Seimo nariu.

G.Gurevičiūtė yra ir pernai rugpjūtį įsteigtos bendrovės "Sėkmingi projektai" direktorė.

Ši mergina per dvi savaites sugebėjo pateikti prašymą projektui finansuoti, gauti pritarimą, įvykdyti projektą. Ir tą pačią - ataskaitos pateikimo - dieną gauti projekto pinigų.

Kad tai įvyktų, L.Karalius varstė Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerio Rimanto Remeikos duris.

Praėjusių metų lapkričio 27-ąją R.Remeika patvirtino atrankos kriterijus projektams, skleidžiantiems sveikatos idėjas ir didinantiems visuomenės socialinį aktyvumą.

Šiems projektams naudojamos lėšos iš Sveikatos apsaugos ministerijos strateginio 2009-2011 metų veiklos plano.

Po dviejų savaičių - gruodžio 11-ąją - ministerija gavo įstaigos "Gyvenimas džiaugsme" prašymą skirti 60 tūkst. litų jos sukurtai programai "Sniego parkas" finansuoti.

Pinigų iš valstybės biudžeto prašyta instruktorių rengimo kursams (10 tūkst. litų), gyventojams mokyti (30 tūkst. litų), snieglenčių sportui propaguoti (15 tūkst. litų) ir mokomosioms brošiūroms išleisti (5 tūkst. litų).

Prašydama Sveikatos apsaugos ministerijos finansuoti programą Seimo nario motina I.Mažeikienė aiškino, kad nepriekaištingai, sąžiningai įgyvendinta programa ir jos vykdytojų profesionalumas "garantuos kryptingą laisvalaikio užimtumą žiemos metu dideliai daliai Vilniaus paauglių, tarp kurių snieglenčių sportas vis populiarėja".

"Gyvenimo džiaugsme" atstovai Sveikatos apsaugos ministeriją įtikinėjo, kad Vilniuje, Minsko plente, ant Liepkalnio, įsikūręs snieglenčių sporto klubas "360 laipsnių" - puikus projekto partneris.

Projektas neužsigulėjo Sveikatos apsaugos ministerijos kabinetuose.

Jau gruodžio 16-ąją tuometinis sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas programai iš dalies finansuoti skyrė 20 tūkst. litų.

Ir įsakymo vykdymą kontroliuoti patikėjo kancleriui R.Remeikai.

Gruodžio 28-ąją L.Karalius į Sveikatos apsaugos ministeriją pateikė projekto įgyvendinimo ataskaitą. Joje įrašyta tik tai, kad 20 tūkst. litų yra išleisti darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui bei prekėms ir paslaugoms.

Tą pačią dieną į "Gyvenimo džiaugsme" sąskaitą įkrito Sveikatos apsaugos ministerijos pervesti pinigai.

Kitą dieną - gruodžio 29-ąją - L.Karalius su G.Gurevičiūte išskrido į Tailandą.

"Lietuvos rytui" pradėjus ieškoti kam galėjo būti išleisti iš ministerijos gauti pinigai, paaiškėjo, kad projektų vadovu nurodytas G.Gurevičiūtės brolis teigė apie jį nieko negirdėjęs.

G.Gurevičiūtė pareiškė, kad maždaug prieš mėnesį finansavimą gavusią įstaigą jai pavyko parduoti.

Seimo nario draugė tikino, kad jos įsteigta viešoji įstaiga įvykdė nemažai socialinių projektų, susijusių su gyventojų sveikatos ugdymu.

Per vieną jų - "Sniego parką" - įvairiose Lietuvos vietovėse vaikai ir jaunimas buvo mokomi žiemos sporto šakų (snieglenčių, slidinėjimo, jėgos aitvarų) technikos.

"Šis projektas buvo sėkmingai įvykdytas. Kiek gavome pinigų, tiek investavome. O projekto ataskaitą laiku pateikėme ministerijai", - teigė G.Gurevičiūtė.

Pats parlamentaras tikino tik padėjęs artimiesiems sutvarkyti dokumentus.

"Padėjau žmonėms nunešti dokumentus. Juk tai - nieko tokio", - sakė jis, paklaustas, kodėl nepasitikėjo jam artimų moterų jėgomis ir pats rūpinosi projekto "Sniego parkas" finansavimu.

Jis teigė nesidomėjęs, kaip panaudoti valstybės pinigai: "Nuo to laiko, kai daviau Seimo nario priesaiką, nieko bendra su jaunimo projektais nebeturiu. Tai buvo ankstesnė mano veikla. Bet per ją esu įgijęs patirties. Todėl kai žmonės manęs paprašo patarimų arba pagalbos, mielai tai darau."