Ketvirtadienį sinoptikų prognozės pasitvirtino – dalį Lietuvos skandino lietus, visgi, daugiausiai žalos buvo padaryta Šiauliuose ir Kaune.

Socialiniame tinkle žmonės platino nuotraukas, kuriose matėsi ne tik apsemti keliai bei nebevažiuojančios mašinos, bet ir užtvindyti gyvenamųjų namų kiemai. Taip pat buvo galima pamatyti ir žmones, kurie stovėjo balose iki kelių ar plaukiojo paskendusiose gatvėse ant lentų.

Po šokiruojančiomis nuotraukomis žmonės diskutavo, kad vandens buvo tiek daug, kad net nebuvo galima įžiūrėti, kur yra važiuojamoji kelio dalis, o kur tiesiog pieva ar šaligatvis.

Be visų nuotykių aptarimų žmonės nuo pat vėlaus ketvirtadienio vakaro feisbuke dalinosi nuotraukomis su pamestais automobilių valstybiniais numeriais. Po nuotraukomis buvo rašomos ir gatvės, valstybiniai numeriai buvo rasti: Išradėjų g., Architektų g., V. Grinkevičiaus g., Statybininkų g. ir kitose vietose.

Prie žmonių pilietiškumo prisidėjo ir policija. Šiaulių apskrities policija feisbuko paskyroje pasidalino nuotrauka su valstybiniais automobilių numeriais ir pasirašė: „Po vakarykščio lietaus gatvėse daugybė pamestų automobilių numerių. Šiuos šiandien galite atsiimti Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate, Purienų 48. Po pietų jie bus nuvežti į „Regitrą“.