Už Valstybės saugumo departamento (VSD) siūlytą kandidatą į Liustracijos komisijos pirmininkus balsavo 6 NSGK komiteto nariai – komiteto pirmininkas A. Matulevičius, nariai Algis Kašėta, Rasa Juknevičienė, Rimantas Smetona, Rimantas Bašys, pavaduojantis narys Emanuelis Zingeris.

Susilaikė 5 komiteto nariai – Vytautas Čepas, Vytautas Bogušis, Milda Petrauskienė, Alvydas Sadeckas ir Romualda Kšanienė.

VSD generalinis direktorius Povilas Malakauskas, pristatydamas pasirinktą Liustracijos komisijos pirmininko kandidatūrą, pabrėžė, jog pasirenkant atsižvelgta buvo į tai, kad komisiją pirmiausia reikia stiprinti teisininkais.

Dabar galiojantis Liustracijos įstatymas numato, kad komisija veikia visuomeniniais pagrindais.

Buvusi Liustracijos komisijos pirmininkė Dalia Kuodytė ne kartą yra sakiusi, kad tokiomis sąlygomis komisijai ypač sunku dirbti, neturint nei finansavimo, nei galimybių samdyti teismuose deramai komisijai galinčių atstovauti teisininkų.

Naujos redakcijos įstatymu bandyta užtikrinti komisijos finansavimą iš biudžeto ir padidinti jos narių skaičių iki septynių. Tačiau prezidentas Valdas Adamkus įstatymą vetavo. Kaip elgtis su veto ir pataisomis, Seimas kol kas neapsisprendė.