Be pačios D. Gineikaitės teisiamųjų suole dar 4 kaltinamųjų pavardės: buvęs Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas, jo pavaduotojas Kastytis Grigonis, gydytojas traumatologas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė. Jie organizavo ir sukeitė buvusios NŽT direktorės kraujo mėginius.

S. Skersienės ir A. Šulnio advokatas Aleksandras Jakubauskas teismo prašė nutraukti bylą jo atstovaujamiems kaltinamiesiems, tačiau šį kartą pareiškė, kad jei tai nebus padaryta, tada gynyba prašo panaikinti administracines nuobaudas jo klientams bei iki baigiamųjų kalbų atleisti juos nuo tolimesnio dalyvavimo teismo procese.

„Tai beprasmiai ir nepagrįsti kaltinimai, mes neturime ką pasakyti. Prašau atleisti mano klientus nuo tolimesnio dalyvavimo procese, panaikinti administracines baudas ir grąžinti Skersienei bei Šulniui sumokėtas baudas“, – prašė kaltinamųjų gynėjas.

Prokuroras tokį prašymą pavadinimo bylos vilkinimu.Teisėjų kolegija A. Jakubausko prašymus atmetė, nutarimas neskundžiamas.

Norėjo susitarti

Apie 10 val. ryto dukrą į muzikos mokyklą vežęs vyras papasakojo, kaip D. Gineikaitė elgėsi sukėlusi avariją.

„Važiavau trečia juosta, nuo autostrados link Savanorių pr., kai mane taranavo ponios Gineikaitės vairuojamas automobilis. Išlipom, pamačiau, kad ponia Gineikaitė atrodo neblaivi, sakė, kad aš sukėliau eismo įvykį, vėliau prašė, kad nekviesčiau policijos, už tai siūlė pinigus, tačiau aš atsisakiau ir iškviečiau pareigūnus“, - pasakojo vyras.

Pasak liudininko, D. Gineikaitė buvo nekoordinuota, nuo jos sklido alkoholio kvapas.

Ji blaškėsi, skambino kažkam telefonu, vyko kažkokie „derinimai“, girdėjau, kad mobiliu prašė pagalbos, supratau, kad bando kažkaip „sutvarkyti“ tą reikalą.

Žiniasklaidai uždraudė cituoti liudytojus

Advokatas A. Jakubauskas teismo posėdyje pradėjo cituoti vieno Lietuvos internetinio dienraščio straipsnį.

„Gerbiamas Teisme, aš matau, kad jau dabar viešai transliuojami liudytojai, kurie dar tik laukia už Teismo salės durų. Tai grubiai pažeidžiamas sužinojimo principas. Visi liudytojai tokiu atveju turi būti tokioje vietoje, kad negalėtų skaityti to, ką iš salės transliuoja žiniasklaidos atstovai. Aš prašau užtikrinti nesužinojimo principą“, - sakė advokatas.

Teismas nusprendė, kad tokie veiksmai trukdo teisiniam procesui, todėl nuo šiol D. Gineikaitės byloje, teismo posėdžio metu žiniasklaidos priemonėms yra draudžiama cituoti liudytojus.