N. Venckienė neskubėdama apsipirkinėjo maisto prekių parduotuvėje. Apie tai žmonės informavo Lietuvos ambasadą Vašingtone.

DELFI primena, jog N.Venckienė Čikagoje pastebėta ne pirmą kartą. Tai dar rugpjūčio mėnesį tvirtino DELFI skaitytoja, atsiuntusi nuotraukas, kuriose matyti į parlamentarę panaši moteris. Pasak skaitytojos, tuo metu N. Venckienė su sūnumi užfiksuota vaikštinėjanti Čikagos centre.

Tai, kad parlamentarė vieši JAV patvirtino ir N. Venckienės kolega, „Drąsos kelio“ partijos narys Valdas Vasiliauskas.

„Pirmas laiškas iš JAV gautas balandžio 16 dieną, ji nepamiršo pasveikinti savo padėjėjo su gimimo diena. Akivaizdu, kad laiškai buvo siųsti iš kažkokios JAV interneto kavinės“, - LNK laidai šių metų birželį sakė V. Vasiliauskas. Jis tikino, kad N. Venckienės buvimo vietą nustatė pagal IP adresą.

DELFI primena, kad balandžio pradžioje Seimas panaikino parlamentarės teisinę neliečiamybę, svarstant šį klausimą N. Venckienė Seime nebepasirodė.

Gegužės 9 dieną paskelbta jos paieška.

Nustatyti, kur tiksliai yra „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė, prokurorai įpareigojo policiją. Anksčiau svarstyta, jog N. Venckienė gali slapstytis JAV arba Vokietijoje.

Į abi valstybes ir buvo išsiųsti teisinės pagalbos prašymai, bet jų pareigūnams buvusios teisėjos rasti nepavyko.

Neliečiamybės netekusi N. Venckienė su savimi iš Lietuvos išsivežė ir sūnų, jis išbrauktas iš Garliavos mokyklos moksleivių sąrašų. Mokykloje vaikinas nesirodo nuo balandžio 9 d.