„Šiuo metu buvo analizuojama informacija iš viešosios erdvės arba taip vadinamų atvirų šaltinių. Be to, stebint situaciją prie mūsų rytinių sienų, kai režimai gali pasinaudoti migracija siekdami įgyvendinti savo politinius tikslus, manome, kad tai (neteisėta migracija - ELTA) galėtų įvykti ir prie Rusijos federacijos sienos“, – pirmadienį Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardoje žurnalistams sakė R. Liubajevas.

Vis tik, VSAT vadas pabrėžia, kad toks scenarijus yra tikėtinas tik ilgalaikėje perspektyvoje.

„Aš paminėjau ir ministrė taip pat deklaravo, kad šiuo metu nematome (grėsmių - ELTA), bet ilgalaikėje perspektyvoje toks variantas tikėtinas. Todėl jau dabar mes turime pradėti ruoštis, jau pradėjome tą procesą, įvertinome situaciją. Ir šiandien susitikimo metu vidaus reikalų ministrei, ir ministerijos komandai pristatėme grėsmių vertinimo analizę, taip pat supažindinome su techninėmis priemonėmis bei planais, siekiant pasitelkti papildomus pareigūnus“, – nurodė jis.

Anot R. Liubajevo, pasitelkiant papildomus pareigūnus, pirmiausia būtų išnaudoti VSAT rezervai, o, esant krizinei situacijai, būtų aktyvuoti bendradarbiavimo algoritmai su kitomis institucijomis – su Lietuvos kariuomene bei Lietuvos policija.

„Manome, kad tai būtų efektyvus būdas valdyti krizines situacijas prie sienos“, – kalbėjo VSAT vadas.

Be to, paklaustas, ar neketinama prie Lietuvos sienos su Kaliningrado sritimi įrengti papildomos koncertinos, R. Liubajevas teigė, kad šiuo metu tokios diskusijos nevyksta.

„Kol kas ne. Mes dar tik pradėjome atlikti vertinimą, kaip tik apie tai kalbėjome šiandien. Šiuo metu esama instrastruktūra, techniniai, inžineriniai įrengimai, stebėjimo sistema suteikia mums galimybę visiškai kontroliuoti padėtį prie valstybės sienos, tačiau mes papildomai vertiname pažeidžiamumą mūsų infrastruktūros ir pateiksime savo siūlymus dėl struktūros galimo stiprinimo“, – nurodė VSAT vadas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją