Pagal pranešimą, posėdyje Europos Sąjungos (ES) valstybių narių užsienio reikalų ministrai skyrė didelį dėmesį galimam ES atsakui į Rusijos provokacijas, nukreiptas prieš Ukrainą: „rinkimus“ Donbase, eskalavimą Azovo jūroje bei ekonomines sankcijas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras atkreipė dėmesį į prastėjančią saugumo situaciją rytinėje Ukrainos dalyje. L. Linkevičius kartu su bendraminčiais siūlė sankcijomis atsakyti į nelegalių „rinkimų“ Donbase organizavimą, taip pat kvietė Europos Komisiją įvertinti padėties Azovo jūroje ir naujai įvestų Rusijos sankcijų Ukrainai žalą bei ieškoti papildomų resursų Ukrainai paremti.

Posėdyje ES šalių diplomatijos vadovai taip pat aptarė Vidurinės Azijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Jemeno klausimus. Vėliau, prisijungus ES valstybių narių gynybos ministrams, buvo diskutuojama saugumo ir gynybos klausimais.

Užsienio reikalų ir gynybos ministrai bendros sesijos metu aptarė ES globalios strategijos saugumo ir gynybos srityje įgyvendinimą. Lietuvos atstovai pabrėžė pritariantys ir remiantys ES iniciatyvas, kurios sukuria papildomus pajėgumus, nedubliuoja ir nekonkuruoja su NATO. Stiprus transatlantinis ryšys ir veiksmų suderinamumas su NATO išlieka ES saugumo garantu. Ypač svarbu koordinuoti veiksmus kovojant su hibridinėmis grėsmėmis - kibernetinėmis atakomis bei propaganda.