„Galutiniai sprendimai nėra priimti, tačiau mes labai atidžiai ir pozityviai žiūrime į kvietimus iš mūsų strateginių partnerių, ypač iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Turbūt visiems aišku, kokią reikšmę turi Jungtinės Valstijos mūsų regiono saugumui, Lietuvos saugumui. Todėl mes labai atidžiai žiūrime į šiuos siūlymus... Tad dar labiau gilinsimės į situaciją, aiškinsimės detales“, – „Žinių radijui“ sakė užsienio reikalų ministras, pridurdamas, kad pirmadienį vykusioje Valstybės gynimo taryboje Lietuvos karių siuntimo į Siriją klausimas buvo aptartas.
L. Linkevičiaus teigimu, galimybė, kad Lietuvos kariai vyktų į misiją konflikto draskomoje Sirijoje, yra reali.

„Galimybė tokia yra, reikia išnagrinėti visas aplinkybes, tai dabar ir vyksta“, – pabrėžė L. Linkevičius.

Lietuva yra sulaukusi Jungtinių Amerikos Valstijų prašymo atsiųsti karių į Siriją. Kvietimu siekiama stiprinti koaliciją, kovojančią prieš „Islamo valstybės“ likučius šioje valstybėje.

Kaip skelbiama Krašto apsaugos ministerija, šiuo metu Lietuva siunčia karius dalyvauti 11-oje NATO, Europos Sąjungos, Jungtinių Tautų ir kitose sąjungininkų suburtų koalicijų vykdomų tarptautinių operacijų Europoje, Afrikoje, Azijoje ir Indijos vandenyne. Tarp jų – ir karinė mokymo operacija Ukrainoje, ES mokymo misija Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje, NATO operacijos Irake, Afganistane, ES operacija Indijos vandenyne, kt.