Ukraina yra tarsi lakmusas, rodantis, kiek mes europiečiai, kiek mes NATO, kiek tarptautinė bendruomenė sugebame ne tik apginti vertybes, bet ir apginti savo partnerius, kurie pasirenka europines vertybes. Kaip žinome, ne visada tai lengvai sekasi. Todėl tai, ką mes dabar darome padėdami Ukrainai, mes iš tikrųjų padedame Lietuvai, padedame Europai, padedame toms vertybėms, kurias mes giname“, - kalbėjo L. Linkevičius. Jis pridūrė, kad apie tai bus kalbama ir ketvirtadienį prasidedančiame „Sniego susitikime“.

Savo ruožtu P. Klimkinas pabrėžė, kad Lietuvos ir Ukrainos partnerystė yra kovos už laisvę ir ateitį simbolis. Jis pabrėžė, kad labai vertina Lietuvos ir užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus rodomą iniciatyvą bei pagalbą Rusijos agresiją ir spaudimą patiriančiai Ukrainai.

Ukrainos diplomatijos vadovas teigė, kad tai, ką daro Lietuva, yra daugiau nei pareiškimai. Kartu jis pažymėjo, kad dalyvavimas „Sniego susitikime“ bus puiki proga perduoti realią situaciją, kuri šiuo metu yra Ukrainoje, bei argumentus, kodėl būtina padėti ukrainiečiams. P. Klimkinas pabrėžė, kad tai labai svarbu, ypač, teigė jis, kai Rusija akivaizdžiai stengiasi kištis į vyksiančius prezidento rinkimus Ukrainoje.

Lietuvos ir Ukrainos ministrų susitikime buvo aptarti dvišalio bendradarbiavimo, Ukrainos europinės darbotvarkės ir tarptautinės politikos aktualijos bei įtampą, kurią sukėlė Rusijos agresija prieš Ukrainą Azovo jūroje.

P. Klimkinas dalyvaus tradiciniam saugumo politikos ekspertų „Sniego susitikime“.

Sniego susitikimas“ yra neformalus saugumo politikos ekspertų susitikimas, kuriame aptariami pagrindiniai transatlantinei bendruomenei kylantys iššūkiai ir atsakas į juos. Šiemet dvyliktąjį kartą organizuojamas renginys vyks sausio 10-11 dienomis. Ukrainos užsienio reikalų ministras P. Klimkinas „Sniego susitikime“ dalyvaus pirmą kartą. Pastarąjį kartą P. Klimkinas Lietuvoje lankėsi su darbo vizitu 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)