Laikas yra svarbus, nes jeigu mes labai vėlai apsispręsim, tai sudėtinga bus dalyvauti toje dėlionėje dėl atsakomybės sričių. (…) Nepaisant visų sudėtingų vidinių procesų, reikėtų labai neatidėlioti šių klausimų sprendimo“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė L. Linkevičius.

Jis pabrėžė, jog Europos Komisijoje yra 27 skirtingų sričių eurokomisarų portfeliai, pačių komisarų atsakomybės sritis būna gana siaura, todėl svarbu kuo anksčiau pasitvirtinti Lietuvos atstovą Europos Komisijoje.

„Tos kryptys yra detalios ir gana konkrečios, taip kad tiesiog reikėtų stengtis, kad ta kryptis ir portfelis būtų gana reikšmingas ir kad iš jo būtų naudos tiek Lietuvai, tiek ir Lietuvos dalyvavimui Europos Komisijoje, kuri de facto yra Europos Sąjungos Vyriausybė“, - teigė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministro teigimu, jis pats svarstytų galimybę tapti eurokomisaru.

„Neatmesčiau tokios galimybės. Manau, kad turiu pakankamai patirties dalyvauti šiame konkurse“, - konstatavo L. Linkevičius.
Dar anksčiau „Žinių radijui“ ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigė, kad Europos komisaro postui, jo nuomone, tiktų premjeras S. Skvernelis. Pasak jo, kandidatas turėtų būti deleguotas „valstiečių“, nes pastarieji Seime turi daugumą.