Ministras A. Lukašenką vėl pavadino „buvusiu Baltarusijos prezidentu“.

„Paskutinis buvusio Baltarusijos prezidento pareiškimas apie didėjančią NATO karinių pajėgų koncentraciją prie Baltarusijos sienų yra melas. Atrodo, jis desperatiškai bando įrodyti, kad reikia Rusijos pagalbos ir visiškai sugriauna šalies nepriklausomybę. Liūdna“, – tviteryje sekmadienį rašė L. Linkevičius.

Baltarusijoje tęsiantis masiniams protestams prieš rinkimų klastojimą ir policijos smurtą, A. Lukašenka sekmadienį apkaltino NATO ir kaimynines šalis, įskaitant Lietuvą, nederamu spaudimu.

„Tankai ir lėktuvai už 15 minučių skrydžio nuo mūsų sienų. NATO kariuomenės būriai žvangina vikšrais prie mūsų vartų. Lietuva, Latvija, Lenkija ir, deja, mūsų mieloji Ukraina ir jų vadovai liepia mums surengti naujus rinkimus“, – sakė A. Lukašenka, sekmadienį kalbėdamas per mitingą Nepriklausomybės aikštėje Minske, priešais Vyriausybės rūmus.

Baltarusijos opozicija sostinėje Minske sekmadienį rengia didžiulę demonstraciją prieš A. Lukašenkos valdymą.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis kiek anksčiau sekmadienį pareiškė, kad Baltarusijos valdžios pareiškimai apie kaimyninių šalių keliamą grėsmę yra nepagrįsti ir tėra bandymas ieškoti kaltųjų, teisinant savo veiksmus.

R. Karoblis BNS sakė, kad Lietuva atidžiai stebės, kokie veiksmai seks po A. Lukašenkos pareiškimo apie karinių dalinių perkėlimą arčiau Lietuvos ir Lenkijos sienų.