Pasak L. Linkevičiaus, per daug sutapimų vienu metu, kad pirmadienį Rusijoje iškeltą baudžiamąją byla Lietuvos prokurorams ir teisėjams, nagrinėjantiems Sausio 13-osios bylą, būtų galima pavadinti pavieniu įvykiu.

Ministras „Žinių radijui“ priminė Kremliaus informacines atakas Lietuvos šimtmečio minėjimo proga, pastaruoju metu besitęsiantį puolimą prieš Lietuvos laisvės gynėjus, Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. L. Linkevičius neatsitiktiniais laiko ir Klaipėdos savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo antivalstybinius ir nusikalstamus pasisakymus apie neva taikius piliečius žudžiusį A. Ramanauską Vanagą.

„Visa tai kažkaip sutampa vienu metu ir tikrai įžvelgčiau tam tikrą atakų prieš Lietuvą sistemą, kertant per mums svarbius istorinius momentus“, - pabrėžė L. Linkevičius.

Pirmadienį Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Lietuvos prokurorams ir teisėjams, nagrinėjantiems Sausio 13-osios bylą. Rusija priekaištauja, kad buvę SSRS kariškiai atsakomybėn patraukti nepagrįstai.

V. Titovas apie A. Ramanauską-Vanagą pasisakė Klaipėdos miesto savivaldybėje diskutuojant, ar įamžinti partizanų vado atminimą. Jis teigė, kad neverta įamžinti žmogų, kurio iniciatyva nužudyta 8 tūkst. piliečių.

Klaipėdos meras inicijuoja Lietuvos rusų sąjungai priklausančiam politikui apkaltą, o Klaipėdos apygardos prokuratūroje dėl šio pasisakymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.