„Lietuva nekelia klausimų dėl tokių iššūkių kaip klimato kaita, saugumas ar migracija, solidariai prisideda prie jų įveikimo. Vis dėlto pasiūlyme dėl būsimo daugiamečio ES biudžeto pasigendame sąžiningumo. Nauji prioritetai neturi būti įgyvendinami tradicinių, bet ne mažiau svarbių politikų sąskaita. Tiek sanglaudos, tiek žemės ūkio politikos stipriai prisideda prie perėjimo prie klimatui neutralios ekonomikos tikslų, todėl pasiūlytas finansavimo mažinimas nesuprantamas", - sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuva ir nemažai kitų valstybių narių tam tikra prasme yra baudžiamos už sėkmingai vykdytas struktūrines reformas ir pasiektą pažangą.

„Beveik trečdaliu mažėjantis finansavimas Sanglaudos politikai, vis dar nesprendžiamas tiesioginių išmokų suvienodinimo klausimas reikalauja politinio dėmesio ir konkrečių sprendimų, kad ir toliau užtikrintume sėkmingą mūsų regionų vystymąsi bei vienodas veiklos sąlygas visiems ES ūkininkams", - sakė L. Linkevičius.

Susitikimo dalyviai, kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, paskelbė deklaraciją, kurioje pabrėžė Sanglaudos politikos svarbą, būtinybę išlaikyti jos ir Bendros žemės ūkio politikos dabartinio lygio finansavimą. Pažymima šių politikų svarba regionų ir valstybių narių konvergencijai ir indėlis įveikiant klimato kaitos, demografinius ir kitus iššūkius.