Kalbėdamas apie savo paties ateitį, L. Linkevičius sakė, kad yra „nagrinėjami įvairūs variantai“.

„Sunku dabar pasakyti, įvairūs variantai nagrinėjami. Kai bus atsakymas į šiuos klausimas, galėsiu ir jus informuoti“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė L. Linkevičius, nepatikslinęs, kokias tolesnio darbo galimybes jis svarsto.

Pasak ministro, nueinančios valdžios atstovų skyrimas į diplomatines pozicijas yra sustabdytas. Portalas lrytas.lt rašė apie svarstymus energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną paskirti generaliniu konsulu Los Andžele, o premjero patarėją Arnoldą Pikžirnį – diplomatiniu atstovu Briuselyje. Tai papiktino naujuosius valdančiuosius konservatorius.

„Politinių asmenų paskyrimuose yra padaryta pauzė dėl suprantamų priežasčių – keičiasi valdžios. Nenorima aitrinti situacijos, apie tai buvo viešai paaiškinta, į klausimus atsakyta ir jie šiuo metu nėra nagrinėjami“, – teigė L. Linkevičius.

Ministro teigimu, tokie sprendimai turi būti priimami ramiai ir suderintai, kad „nekeltų aistrų ir emocijų“. Vis dėlto jis pabrėžė, kad tokia praktika – skirti politinius asmenis į diplomatines pozicijas – nėra svetima ir kitose šalyse.

„Aš nemanau, kad tai iš esmės yra bloga praktika. Bet jei sprendimai priimami tam tikru metu – o dabar yra valdžios pasikeitimas ir pakankamai jautru – tai tie sprendimai sukelia dar daugiau aistrų, kurių visiškai nereikėtų“, – pabrėžė užsienio reikalų ministras.

„Politiniai paskyrimai taikomi visų šalių praktikoje ir čia nėra nieko ydingo. Blogai, jei jie vyrauja arba jais piktnaudžiaujama. O kad paskiriami į diplomatinius postus politikai, tai čia visose be išimties šalių ta praktika yra, taigi nematau iš principo nieko tame blogo. Tik sakau – turi būti tinkamas laikas ir balansas“, – akcentavo L. Linkevičius, pažmėjęs, kad diplomatinių atstovų skyrimo procedūra nėra vieša.