Anot vyriausybės, jei sutartis nebus patvirtinta, Lietuva turės keisti įstatymus dėl britų teisinio statuso Lietuvoje, tiesioginių mokesčių, aviacijos ir jūrų transporto, profesinių kvalifikacijų pripažinimo.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad dabar siūlymus turi pateikti Britanija, nes ES persiderėti neketina.

„Mums dabar svarbu žinoti, kokiu keliu eis [Britanijos] vyriausybė ir kokį siūlys variantą, vėlgi visi atsakymai yra Londone. Norėtume, kad tai įvyktų kuo anksčiau. O kad Britanija išeitų iš ES be susitarimo tampa dar labiau įmanoma, tačiau ir kiti variantai įmanomi – taip pat ir išėjimas iš „Brexito“. Europos Sąjungos teisme buvo pasakyta, kad užtenka vienašališko JK pareiškimo, ir viskas lieka kaip buvo. Tas susitarimo variantas yra pats blogiausias.

Mes Europos Sąjungoje tikrai jo nenorime, tačiau irgi ruošiamės, kaip ir visiems kitiems. Nėra jokių ketinimų vėl atverti šitą Pandoros skrynią ir tikrai nėra ketinimų kažką persiderėti“, – LRT RADIJUI sako ministras.