Ministras L. Linkevičius pažymėjo, kad Lietuvą ir Pietų Afriką sieja seni istoriniai ryšiai, dėl kurių šiuo metu PAR gyvena gausi, maždaug 80 000 Lietuvos žydų bendruomenė, tarp jų - 5 000 Lietuvos piliečių. Atvykę į PAR maždaug prieš šimtmetį, litvakai sėkmingai įsitvirtino šalies politikoje, versle bei kultūroje, todėl yra svarbi grandis dvišaliuose santykiuose.

Lietuvos diplomatijos vadovas atkreipė dėmesį, kad tai ypač sustiprina poreikį palengvinti kelionių piliečiams galimybes, todėl priminė prašymą panaikinti vizų reikalavimą Lietuvos piliečiams.

PAR užsienio reikalų ministrė N. Pandor padėkojo Lietuvai už pagalbą PAR kovai su pandemija. Afrikos šalys šiuo metu patiria dramatišką COVID-19 pandemijos plitimą, o kontinente pagal atvejų skaičių pirmauja PAR, kurioje užsikrėtusių žmonių skaičius pasiekė apie pusę milijono.

Ministrai taip pat išreiškė susirūpinimą dėl padėties Malyje. Europos Sąjunga kartu su Jungtinėmis Tautomis, Afrikos Sąjunga ir kitomis regiono organizacijomis ieško būdų, kaip išspręsti šią krizinę situaciją.

Pokalbyje taip pat aptartos dvišalių sutarčių rengimo aktualijos, pabrėžtas interesas intensyvinti dvišalį dialogą politikos, ekonomikos, kultūros srityse.

N. Pandor priėmė ministro L. Linkevičiaus kvietimą apsilankyti Lietuvoje, kai tik bus galimybė keliauti.