„Valdančiųjų reakcija rodo, kad yra bandoma nutildyti prezidentę ir pasiekti, kad ji nekritikuotų, nematytų valdančiųjų klaidų ir apie tai viešai nekalbėtų. Tačiau prezidentės užčiaupti tikrai nepavyks, dėl to nereikėtų nei svajoti, nei turėti kažkokių iliuzijų“, - „Žinių radijui“ sakė M. Lingė.

Į valdančiųjų replikas, kad prezidentė negalėjo kritikuoti S. Skvernelio savivaldos rinkimų metu, M. Lingė atsakydamas pabrėžė, kad svarbu ne aplinkybės, kokiomis pasakoma kritika, bet tai, dėl ko ji yra reiškiama.

„Svarbu ne tai, kokiomis aplinkybėmis kažkas yra pasakoma, svarbiausia yra dėl kokių priežasčių atsiranda tie kritikuotini veiksmai. Prezidentė kalbėjo apie einančio pareigas ministro pirmininko pasisakymus ir jo vykdomą politiką“, - pabrėžė M. Lingė.

Sekmadienį rinkimų į merus antrajame ture balsavusi prezidentė sukritikavo premjerą dėl pasisakymo apie Latviją bei anksčiau vykusio vizito į Izraelį. Pasak šalies vadovės, reikia didelių sugebėjimų, kad darytum tokią tarptautinę gėdą, kokią daro premjeras.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis aštriai sureagavo į prezidentės kritiką. Pasak jo, prezidentės išsakyta kritika premjerui S. Skverneliui yra bandymas paveikti politinį procesą. R. Karbauskis pabrėžė, kad dėl prezidentės sekmadienį išsakytų teiginių net svarstė kreiptis ir į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

Kaip skelbė portalas LRT.lt, penktadienį Lazdijuose viešėjęs į prezidento postą kandidatuojantis ministras pirmininkas S. Skvernelis pareiškė, kad latviai lietuviams yra ne broliai, o konkurentai ekonomikos srityje.

„Latviai, estai, atrodo, visiškai būtų mūsų broliai, bet taip nėra. Jeigu kalbėtume apie tą pačią Latviją, tai yra vienas iš mūsų didžiausių ekonomikos plotmėj konkurentų“, - tuomet kalbėjo premjeras.

Pats S. Skvernelis vėliau savo „Facebook“ paskyroje teigė, kad nacionalinio transliuotojo internetiniame portale pateikta citata yra netiksli, nors kartu ir tvirtino, kad su Latvija ekonomikos srityje yra konkurentai.

ELTA primena, kad viešos kritikos ir Palestinos notos Vyriausybės vadovas susilaukė dėl savo vizito į Izraelį. Palestina pasipiktino tuo, kad S. Skvernelio vizito Izraelyje metu jis taip ir neapsilankė Palestinoje, taip pat, kad S. Skvernelį vizito Rytų Jeruzalėje metu lydėjo Izraelio ambasadorius. Pasak Palestinos, taip Lietuva pažeidė tarptautinės teisės normas ir bendrą Europos Sąjungos politiką.