„Panašu, kad tai – pabaigos pradžia. Tokia, kokia buvusiai Vyriausybei buvo Vijūnėlė, zadanijos, Vyriausybės nutarimo antikonstitucinis stūmimas. Tik čia atrodo rimčiau – atėjus su aukštai iškelta skaidrumo ir profesionalumo vėliava – baigiantis kadencijai skubiai skiriami pinigai savo gatvės remontui. Vienas iš priekaištų iš valstiečių išspirtam Rokui Masiuliui buvo, kad ministerija neasfaltuoja žvyrkelių, nors ministro pateikti faktai rodė priešingus dalykus. Vadinasi, ne tuos žvyrkelius asfaltavo...“, – savo feisbuko paskyroje teigia M. Lingė.

Todėl ir susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus komandiruotė į Abu Dabį premjerui atrodė pateisinama, teigia M. Lingė.

„Paskirtas J. Narkevičius ėmėsi teisingų žvyrkelių. Štai kodėl jo visi turistavimai ir nemokami pietavimai lengvai pateisinami ir pridengiami.

Beje, premjeras pristatydamas paskirtą J. Narkevičų palinkėjo, kad ministro „kūryba būtų rezultatyvi, išmani, kad matytume rezultatą, kurį pajustų kiekvienas žmogus, nesvarbu, kur jis gyvena“. Ministras turbūt suprato tai labai tiesiogiai ir paraidžiui – svarbiausia, kad kūrybą ir rezultatus matytų pats S. Skvernelis. Iškalbinga, kad dangstomasi VAD pareigūnų interesais ir neva kelias asfaltuojamas dėl jų gerovės ir darbo sąlygų.

Aha, labai logiška baigiantis kadencijai kurti sąlygas tiems, kurie jau po metų, labai tikėtina, saugos kitus asmenis ir jų maršrutai drieksis kitomis kryptimis...“, – teigia konservatorius šiuo metu strateginiais komunikacijos klausimais konsultuojantis M. Lingė.

ELTA primena, kad antradienio rytą 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa ši suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

S. Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas 15min.lt atsiųstame atsakyme teigė, kad sprendimus, kam konkrečiai bus naudojamos gautos lėšos, priima ne Vyriausybė ar ministerija, o pačios savivaldybės. „Premjeras nėra jūsų minimos Upės gatvės savininkas ar vienintelis naudotojas“, – teigė jis.