Ši tarnyba buvo centrinis transporto policijos padalinys, kuris kontroliavo ir koordinavo šalyje esančių transporto policijos komisariatų veiklą.

Kaip informavo Policijos departamentas, nuo šiol transporto policijos komisariatai bus pavaldūs Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių vyriausiesiems policijos komisariatams.

Perduoti į keturių didžiausių miestų vyriausiųjų policijos komisariatų pavaldumą transporto policijos komisariatai turės tirti bei užkardyti teisės pažeidimus ir nusikaltimus geležinkelio, oro transporto linijose bei šioms susisiekimo tarnyboms priklausančiose teritorijose.

Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei Šiaulių policijos komisariatai galės savarankiškai pergrupuoti savo pajėgas šiose teritorijose. Numatyta, kad Vilniaus, Karmėlavos ir Palangos oro uostuose viešoji tvarka bus užtikrinama kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais.

Kaip teigiama pranešime, decentralizavus transporto policiją sumažėjo vadovaujančių pareigūnų ir darbuotojų bei lėšos jiems išlaikyti. Reorganizavus Transporto policijos tarnybą buvo panaikinti 62 etatai.

Transporto priemonės, kompiuterinė ir kita technika numatyta tvarka bus perduota keturių didžiausių miestų vyriausiesiems policijos komisariatams. Patalpas, kuriose buvo įsikūrusi Transporto policijos tarnyba, numatoma perduoti Vilniaus transporto policijos komisariatui.

Pareigūnams persikėlus į šias patalpas per metus būtų sutaupoma apie 40 tūkstančių litų. Vilniaus transporto policijos komisariatui priklausančias patalpas numatyta perduoti Valstybės turto fondui.