Vyriausybės vadovė nekalbėjo apie tai, kad būtų svarstoma atsitraukti nuo dviem savaitėms paskelbto karantino priemonių švelninimo plano.

„Ir toliau planas yra toks pats. Tai yra stebėti situaciją, keisti, kai reikia. „Atidaromos“ lovos ir čia, ir Trakų savivaldybėje. Šitame regione situacija yra prastesnė nei, tarkime, Klaipėdoje ar Šiauliuose. Kauno regione – taip pat, tačiau stebime situaciją, kol kas didinsime lovų skaičių, testuosime, vakcinuosime. Ir taip tą situaciją valdysime“, – sakė I. Šimonytė, lankydamasi Elektrėnuose.

Kartu Vyriausybės vadovė pagyrė Elektrėnus dėl skiepijimo apimčių, kurios yra vienos geriausių Lietuvoje. Pasak premjerės, šios savivaldybės problema (kaip ir visos valstybės bendrai), kad vakcinų kiekis per mažas.

Kartu I. Šimonytė užsiminė, kad jau artimiausiu metu ketinama paskelbti apie tai, jog bus nuleidžiama amžiaus kartelė, nuo kada asmenys skiepijami nuo kovido, nesvarbu, kokia jų profesija.

Intensyviai kviečia ateiti

Elektrėnų miesto meras Kęstutis Vaitukaitis teigė, kad senjorų skiepijimo sėkmė yra jų savivaldybės sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojų, kurie aktyviai kviečia, nuopelnas.

„Buvo ir taip, kai kažkam neprisiskambino. Vyksta aktyvus darbas, po kelis kartus skambiname, ieškome, kviečiame ateiti. Sąlygos yra, galime paskiepyti ir pirminės sveikatos priežiūros centruose, ir ligoninėje, jeigu reikia, važiuojame ir į namus“, – kalbėjo K. Vaitukaitis.

Elektrėnuose paskiepyta daugiau kaip 60 proc. vyresnių kaip 65 m. asmenų. Meras neslepia, kad likusius sukviesti bus sunku.

„Žmonėms leidžiame pasirinkti vakciną. Ne paslaptis, kad kartais kai kurie laukia kitokių“, – sakė K. Vaitukaitis.

Pasak mero, mieste jau suskiepyti beveik visi policijos pareigūnai. Skiepiami mokytojai, socialiniai darbuotojai, gydytojai. Po truputį pradedami skiepyti ir įmonių darbuotojai. Tačiau meras yra atviras, kad trūksta vakcinų.

Premjerė tęsia vizitus per Lietuvą

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį lankosi Trakų, Elektrėnų ir Kaišiadorių vakcinavimo centruose. Vizitų tikslas – su šių savivaldybių vadovais aptarti pasirengimą masinei vakcinacijai.

Vyriausybės vadovė taip pat nuotoliniu būdu susitinka su medikų, pedagogų bei policijos atstovais.

Praėjusį penktadienį I. Šimonytė lankėsi Vilniaus ir Švenčionių rajonų bei Visagino vakcinavimo centruose, skiepijimo procesą aptarė kartu su šių savivaldybių merais.

Sveikatos apsaugos ministerijos rengtame vakcinavimo plane numatyta masinę vakcinaciją pradėti birželio pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)