Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje stabdomos kraujagyslių chirurgijos paslaugos, didinamas COVID-19 lovų skaičius. Ligoninės direktorius Narimantas Markevičius

„Kadangi situacija, kaip visi matome, darosi įtempta, ypač Vilniaus regione, kur trūksta COVID pacientams lovų su deguonimi, ir, kadangi mūsų ligoninė yra atraminė ligoninė, ir praeitos bangos metu visose stacionaro lovose buvo įvestas deguonis, tai mūsų koordinuojančios įstaigos, Santaros klinikų, buvo nuspręsta atidaryti papildomas 30 lovų kovidu sergantiems pacientams“, – pasakojo N. Markevičius.

Šiuo metu ligoninėje yra 180 vietų, skirtų COVID-19 pacientams, pilnai aprūpintų deguonimi.

„Norint atidaryti papildomas lovas COVID pacientams, kažkokias lovas reikia uždaryti. Kadangi darbuotojų daugiau neatsiranda, jie turi pereiti gydyti COVID pacientus. Buvo priimtas sprendimas laikinai stabdyti Kraujagyslių chirurgijos skyriaus veiklą, ir darbuotojus perkelti gydyti COVID-19 pacientus“, – sakė N. Markevičius.

Sprendė pagal praėjusių metų patirtį

Pasak ligoninės vadovo, sprendžiant dėl to, kurį skyrių uždaryti, buvo remiamasi praėjusių metų patirtimi.

„Mes jau turime patirtį iš praeitos bangos. Tada buvo sprendžiama, kokį skyrių pirmą, esant tokiai situacijai, uždarinėti. Kadangi skyrius yra 20 lovų, ir jo darbą gali perimti Santaros klinikų ir Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės Lazdynuose Kraujagyslių chirurgijos skyriai, todėl ir buvo pasirinktas šitas skyrius“, – teigė N. Markevičius.

Pasak ligoninės direktoriaus, sprendimas dėl skyriaus uždarymo buvo priimtas dar praėjusią savaitę, ir jam buvo ruoštasi.

„Tuo metu skyriuje buvo penkiolika pacientų. Dalis, kurie jau baigė gydymą, buvo išrašyti ambulatoriniam gydymui namo. Kiti yra perkelti į kitą chirurginį skyrių. Jie yra Abdominalinės chirurgijos skyriuje, kur kraujagyslių chirurgai toliau gydo tuos pacientus, kol juos bus galima išrašyti ambulatoriniam gydymui“, – sakė N. Markevičius.

Laidos pašnekovas aiškino, kad tais atvejais, kai šiuo metu negavus paslaugų, pacientų būklė pablogėtų, jie jas gaus Dienos chirurgijos skyriuje.

Naujų pacientų dažniausiai sulaukia jau antroje dienos pusėje

Trečiadienio rytą Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje buvo gydomas 146 kovidu sergantys pacientai, iš jų penki buvo reanimacijoje.

„Stacionare pacientų dažniausiai padaugėja po pietų, kadangi visi pacientai patenka į Santaros klinikų infekcinį priėmimo skyrių, kur jiems atliekami testai, ir tada ten yra rūšiuojami pacientai, ir pas mus jie atvyksta dažniausiai į antrą dienos pusę“, – pasakojo N. Markevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)