Ta proga Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios, meldžiamasi už buvusius ir esamus žvalgybos pareigūnus, jų šeimas. Vakare Valdovų rūmuose vyks iškilmingas minėjimas.

„Šiuo metu galime džiaugtis, kad turime puikias darbo sąlygas, o profesine prasme esame gerose vėžiose – esame modernūs, turintys aiškius tikslus, veiklūs ir efektyvūs. Netikrumo ir mokymosi etapai yra seniai praeityje. Tuo pačiu, esame naudinga vakarietiškos žvalgybos bendruomenės dalis“, – VSD pranešime cituojamas tarnybos vadovas Darius Jauniškis.

Jo teigimu, VSD funkcija yra apsaugoti visuomenę nuo išorės grėsmių ir nuo vidinių grėsmių, kurios kyla iš išorės. Pasak D. Jauniškio, kuo geriau visuomenė supras, kuo užsiima žvalgyba, tuo ji bus efektyvesnė.

1918 metų spalio 27 dieną Lietuvos kariuomenėje oficialiai įkurta pirmoji žvalgybos tarnyba – Žinių skyrius. 1923 metais iškilo objektyvi būtinybė kariuomenės žvalgybos skyrių reorganizuoti. Tuo metu vykdytos karinė žvalgyba ir kontržvalgyba paliktos kariams, o politinio sekimo (saugumo tarnybos) užduotis perduota Vidaus reikalų ministerijai. Nuo tada abi tarnybos plėtojosi savarankiškai.