Vasaros pradžia žvejams ne žūklės sezono metas. Prieš tai žuvis buvo gaudoma Švedijos zonoje, bet ir čia laimikiai buvo kuklūs.

Žvejai tikina, kad kitų šalių žūklės plotus tenka rinktis todėl, jog Lietuvai priklausančiuose žūklės plotuose nėra ką gaudyti. Pasak dienraščio, visa žuvis lieka Rusijos ir Latvijos vandenyse.

Per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos žvejams teko patirti dramatiškų pasikeitimų - iširo šimtus žvejybos laivų turėjusi įmonė "Jūra", žvejai gauna nedidelis žvejybos kvotas, dėl lėšų trūkumo neremontuojami laivai.

Ilgametis kapitonas Žydrūnas Naujokas dienraščiui tvirtina, kad Lietuvai stojant į Europos Sąjungą, daugelis žvejų gali prarasti darbą, nes su blogos būklės laivais negalės išplaukti į jūrą.

Pasak kapitono, Lietuvai atiteko mažiausiai žuvų išteklių turinti Baltijos jūros dalis, todėl pasigirti gerais laimikiais tenka ypač retai. Migruojančių žuvų būriai žvejybos rajonuose susitelkia tik dvi savaites per metus. Tuomet jūroje žvejojamos menkės, strimelės, stintos.

Ilgametis kapitonas mano, kad žuvies jūroje sumažėjo ir dėl beatodairiškos žūklės sovietmečiu, kai buvo manoma, jog jūros vandenų turtai neišsemiami, ir žuvų ištekliais niekas nesirūpino.