Su Baltijos ir Šiaurės valstybių, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų vadovais Lietuvos prezidentas aptars Jungtinių ekspedicinių pajėgų pasirengimo bei pagalbos Ukrainai klausimus, pranešė Prezidentūra.

Rusijos agresija Ukrainoje iš esmės pakeitė Europos saugumo suvokimą. Šiandien pavojų Rusija kelia bet kuriai Europos valstybei. Jungtinės ekspedicinės pajėgos yra karinės pajėgos šalių, kurios, esant reikalui, gali reaguoti greitai ir efektyviai. Jos galėtų pirmučiausios atsiliepti į bet kokią krizę Baltijos jūros regione. Mums labai svarbus šių pajėgų buvimas regione ir bendros pratybos“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad svarbiausias šiandienos uždavinys demokratiniam pasauliui yra sustabdyti Rusijos karinį puolimą Ukrainoje ir apsaugoti civilius šalies gyventojus, tapusius Rusijos armijos taikiniais.

Materialinės ir humanitarinės pagalbos Ukrainai klausimas bus aptariamas pirmadienį vakare įvyksiančiame uždarame valstybių vadovų susitikime.

2012 m. Jungtinės Karalystės iniciatyva pradėtas kurti Jungtines ekspedicines pajėgas šiuo metu sudaro dešimt Šiaurės Europos regiono šalių. Pajėgos skirtos veikti jūroje, ore ir sausumoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją