Šalies vadovas pažymėjo, kad dešimt Popiežiaus Pranciškaus pontifikato metų atskleidė, jog raktas į žmonių širdis yra ne garsiai deklaruojamos dogmos, o artimo meilė ir darbai, perkeičiantys sustabarėjusių taisyklių sukaustytus gyvenimus. Pasak Prezidento, Popiežiaus Pranciškaus liudijama krikščionio laikysena, jautrumas socialinei nelygybei, išorinių ir vidinių ligų kamuojamiems, vienišiems ir atstumtiems mūsų bendruomenės nariams yra įkvepiantis ir sektinas pavyzdys visiems žmonėms.

„Nuoširdžiai dėkojame, kad nepavargdamas meldžiatės už Ukrainą ir jos žmones, teikiate humanitarinę pagalbą, karštai darbuojatės išlaisvinant karo belaisvius, atgaunant pagrobtus ukrainiečių vaikus. Rusijos agresija ir ukrainiečių kova primena mūsų tautos nueitą sovietinio režimo priespaudos kelią, patirtas kančias. Todėl Jūsų malda ir palaikymas, Šventasis Tėve, padeda neprarasti vilties ir tikėti, kad gėris nugalės“, – rašoma Prezidento sveikinime.
Lietuvos vadovas palinkėjo, kad Pontifiko ganytojiškas darbas teiktų jėgų ir stiprybės Katalikų bažnyčiai einant šio pasaulio keliu, ir perdavė asmeninius, savo šeimos ir visų Lietuvos žmonių šilčiausius sveikinimus.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pirmadienį taip pat išplatino pranešimą, kuriame pasveikino Jo Šventenybę Popiežių Pranciškų pontifikato 10-mečio proga. Šia proga Vyriausybės vadovė linkėjo įkvėpimo ir ryžto toliau skleisti tikėjimu grįstą viltį, vienijant viso pasaulio žmones taikesniam ir teisingesniam gyvenimui.

„Jūsų Šventenybe, pastarieji metai buvo kupini sunkių išbandymų visam pasauliui, o Rusijos suplanuotas žiaurus karas prieš Ukrainą, kaip Jūs taikliai įvardijote, tapo tikru „žmonijos pralaimėjimu“. Tačiau net ir šiame blogio šėlsme Lietuvos žmonės, girdėdami kasdienę Jūsų maldą už iškankintos Ukrainos vaikus, senelius, tėvus ir motinas, tiki, kad blogis bus nugalėtas ir tamsa išsklaidyta. Net ir mirties akivaizdoje laisvę mylinčių Ukrainos žmonių ryžtas apginti savo šalį yra nepalaužiamas.

Jūsų Šventenybe, deja, šiandien vis dar žūsta nekalti žmonės, žūsta vaikai. Šimtai tūkstančių nekaltų ukrainiečių priversti palikti savo Tėvynę, namus, šeimas. Brolių ukrainiečių kova primena ir mūsų tautos skausmingą istoriją. Praėjusiame amžiuje daugeliui lietuvių teko tremtinių ir pabėgėlių dalia, o karo audros ir sovietų režimo persekiojimai juos nubloškė į įvairius kraštus, net į Argentiną. Iki šiol gausi Buenos Airių lietuvių bendruomenė šiltai prisimena draugystę su Jūsų Šventenybe.

Leiskite nuoširdžiai padėkoti Jums už Šventojo Sosto nuolat teikiamą humanitarinę pagalbą Ukrainos žmonėms, tarpininkavimą išlaisvinant karo belaisvius, pagalbą susigrąžinant pagrobtus vaikus.

Prabėgo penkeri metai nuo Jūsų, Šventasis Tėve, apaštalinio vizito Lietuvoje. Jūs skatinote mus neužmiršti savo tautos šaknų, pažinti jos džiaugsmus, kentėjimus ir vertybes. O mes šiais metais, prisimindami prieš septynis šimtmečius pranciškonų vienuolių surašytus Lietuvos valdovo Gedimino laiškus, didžiuojamės, kad išlaikėme stiprų ryšį su Šventuoju Sostu ir katalikiškąja Europa.

Jūsų Šventenybe, linkėdami ištvermės ir sveikatos, reiškiame viltį, kad Europa nepavargs sekti Jūsų pavyzdžiu ir teiks Ukrainai pagalbą, o mes Lietuvoje visokeriopai remsime Jūsų pastangas išsaugoti taiką ir kursime bendruomenę, grįstą įsipareigojimu kovoti prieš neteisybę ir žmogaus sąžinės suvaržymus“– rašoma I. Šimonytės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)