Lietuvos užsienio reikalų ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad Vilniuje gydomo aktyvisto Dmitrijaus Bulatovo būklė atspindi aiškius ilgalaikio kankinimo ir žiauraus elgesio požymius.

"Ukraina yra prisijungusi prie Jungtinių Tautų konvencijos prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą, tačiau atsiranda nuogąstavimų dėl šios konvencijos tinkamo įgyvendinimo", - rašoma ministerijos pranešime.

"Europos Sąjunga turi reikalauti Kijevo atlikti nuodugnų ir nepriklausomą šio ir kitų panašių atvejų tyrimą ir nubausti kaltuosius", - teigia Lietuvos URM.

Vilniuje gydomas Ukrainos opozicijos aktyvistas D.Bulatovas pirmadienį pareiškė tęsiantis kovą ir sieksiantis demokratijos Ukrainoje. Jis ketvirtadienį žada surengti spaudos konferenciją.

D.Bulatovas buvo dingęs nuo sausio 23 dienos. Smarkiai sumuštas jis rastas ketvirtadienį netoli Kijevo. Aktyvistas sakė, kad pagrobėjai jį smarkiai sumušė, nupjovė ausį ir supjaustė veidą. Į Vilnių jis atvyko sutvarstyta ausimi.

35 metų vyras žinomas kaip "Automaidano" judėjimo lyderis organizuojant protestus transporto priemonėmis prie prezidento V.Janukovyčiaus prabangaus būsto Kijevo pakraštyje.

Ukrainoje jau keli mėnesiai tęsiasi masiniai protestai prieš valdžią. Jie prasidėjo prezidentui Viktorui Janukovyčiui atsisakius pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Europos Sąjunga per viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio mėnesį.