Joje nurodoma, kad buvo pažeistas abiejų šalių Vyriausybių susitarimas dėl sienos perėjimo punktų.

„Baltarusija ketvirtadienio popietę vienašališkai, neinformuodama Lietuvos, ir pažeisdama dvišalėje sutartyje numatytas procedūras, dalinai uždarė sieną su Lietuvą“, – rašoma penktadienį išplatintame ministerijos pranešime apie įteiktą notą.

Notoje raginama pateikti paaiškinimus dėl šio dvišalės sutarties pažeidimo ir užtikrinti, kad tokie pažeidimai nepasikartotų.

Baltarusija ketvirtadienio popietę uždarė sieną su Lietuva keleiviniam transportui, motyvuodama saugumo reikalavimais dėl koronaviruso.

Į šalį nebuvo įleidžiami nei baltarusiai, nei užsieniečiai, tačiau krovininio transporto judėjimas nebuvo ribojamas.

Šiuo metu, Lietuvos pasieniečių duomenimis, baltarusiai į šalį vėl yra įleidžiami.

„Judėjimas vyksta. Baltarusijos pasieniečiai į savo teritoriją įleidžia ir išleidžia baltarusius. (...) Matot, vakar tikrai buvo tokių atvejų, kai Baltarusija neįleido savo šalies piliečių, turinčių leidimus nuolat gyventi Lietuvoje ir Estijoje, apskritai, vakar buvo toks pasimetimas Baltarusijos pusėje“, – BNS penktadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Anot jo, taip pat į šalį įleidžiami užsieniečiai, kurie turi darbo vizas, darbo sutartis ar leidimus gyventi Baltarusijoje. Kiti užsieniečiai – neįleidžiami.

„Yra apribojimai užsieniečiams, kurie šiaip važiuoja. (...) Buvo tokių atvejų, kai Ukrainos piliečiai važiavo iš Lietuvos į Baltarusiją ir jų neleido“, – komentavo R. Liubajevas.

Baltarusijoje daugiau kaip du mėnesius vyksta protesto akcijos prieš rinkimus suklastojusį autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)