• Gyvena ir dirba Amerikoje

    Pribloškė žinia iš teismo

    "Prieš Kalėdas iš teismo gavau laišką, kuris pribloškė mane, - "Lietuvos rytui" pasakojo 65 metų šiaulietė Jelizaveta Parmionova. - Šiaulių apylinkės teismo teisėjo Alfredo Vilbiko pasirašytame dokumente nurodyta, jog mano sūnus Leonidas Parmionovas, kuris jau ketvirtus metus gyvena JAV, nubaustas 500 litų bauda už tai, kad 2000-ųjų gruodžio 1-ąją Šiauliuose pavogė 108 litus ir 77 centus kainuojantį veidrodį".

    Moteris sakė, kad ši žinia jai buvo lyg perkūnas iš giedro daugaus. Ji davė laišką paskaityti dukteriai, pasikvietė ir buvusį vyrą. Šis, perskaitęs teismo nutarimą, į paniką nepuolė: "Čia nesąmonė, viską netrukus išsiaiškinsime, ir nutarimas bus panaikintas".

    Teisybės ieškojo mėnesį

    Tačiau viskas pasirodė ne taip paprasta. Kad pareigūnai bent jau pradėtų abejoti tuo, jog 30-mečiam L.Parmionovui tikrai neapsimokėjo mesti darbo Amerikoje ir vykti į Šiaulius vogti šimto litų vertės veidrodžio, prireikė vos ne mėnesio.

    Per tą laiką įvairių įstaigų slenksčius mynusi J.Parmionova sakė praradusi ne tik dvasios ramybę, bet ir sveikatą.

    Gyvena ir dirba Amerikoje

    Iki pensijos Šiaulių gamyklose 39 metus dirbusi J.Parmionova užaugino tris vaikus. Vyresnysis sūnus Olegas baigė Kauno technologijos universitetą ir dirba kompiuterių specialistu. Duktė Marina studijuoja Šiaulių universitete.

    Vidurinis sūnus Leonidas aštuonerius metus Šiauliuose dirbo bendrovės "Saudita" komercijos direktoriumi. 1997 metais jis laimėjo žaliąją kortelę - leidimą gyventi ir dirbti JAV ir tų pačių metų pabaigoje su žmona Miralda išvyko už Atlanto.

    J.Parmionova džiaugėsi, kad sūnui pavyko įsitvirtinti Amerikoje. Jis gavo darbo prekybos centre, o žmona - medicinos įstaigoje. Šeima įsigijo namą netoli Čikagos.

    "Leonidas man dažnai paskambindavo į namus. Džiaugiausi, kad jam sekasi. Viskas buvo gerai iki to nelemto laiško", - prisimena J.Parmionova.