Šiandien Lietuvos Šeimų Sąjūdžio atstovai lankėsi Seime, kur susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte–Nielsen, kuriai pasiūlė dialogo pradžiai:

Tam, kad būtų pradėta deeskaluoti situaciją valstybėje ir pradėtas dialogas, būtina atlikti šiuos veiksmus:

1. Nuo rugsėjo 1 d. turi būti panaikinti šie antikonstituciniai norminių aktų reikalavimai:

1.1. Privalomas kaukių dėvėjimas mokiniams mokyklose;

1.2. Privalomas testavimas už savo pinigus nevakcinuotiems nuo COVID–19 Lietuvos piliečiams;

1.3. Vakcinacijos nuo COVID–19 reikalavimas darbuotojams su įpareigojimu darbdaviui nušalinti nuo darbo darbuotoją už tokio reikalavimo nevykdymą;

1.4. Galimybių pasas.



2. Nuo š.m. rugsėjo 7 d. turi būti atleistas iš pareigų visiškai susikompromitavęs ir pasitikėjimą praradęs Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

3. Turi būti nedelsiant sustabdytos bet kokios Partnerystės įstatymo priėmimo ir Stambulo konvencijos ratifikavimo procedūros. Tokie sprendimai, prieštaraujantys Konstitucijai ir įtakosiantys visų Lietuvos ateities kartų gyvenimą, negali būti priimti be referendume išreikštos Tautos valios.

Šie reikalavimai pagrįsti pagarba LR Konstitucijai, Lietuvos įstatymams ir sveikam protui. Kiekvienas Lietuvos pilietis – Seimo narys, gerbiantis Konstituciją ir besilaikantis Seimo nario priesaikos, turėtų siekti dialogo ir vienybės, o ne didinti priešpriešą ir skaldyti visuomenę.

Tokie valdančiosios koalicijos sprendimai atvertų galimybes dialogui su pilietine visuomene ir nuo jų priklausytų tolesni Lietuvos šeimų sąjūdžio veiksmai. Tuo atveju, jei nedelsiant būtų pradėtos derybos dėl situacijos šalyje normalizavimo ir pilietinės taikos, Lietuvos šeimų sąjūdis galėtų svarstyti galimybę dėl masinio protesto mitingo datos perkėlimo.

Spręskite, ar tikrai siekiate dialogo, kuris pašalintų grėsmę piliečių gerovei, visuomenės rimčiai ir valstybės stabilumui.

Šiuos reikalavimus pasirašė Lietuvos šeimų Sąjūdžio pirmininkas Raimondas Grinevičius.

Delfi primena, jog po susitikimo Seimo pirmininkė V. Čmilytė–Nielsen teigė išgirdusi pažadą, jog protestas bus taikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1100)