Jo dalyviams bus parodytas Rusijos opozicionieriaus, organizacijos „Atvira Rusija“ vicepirmininko Vladimiro Kara-Murza sukurtas filmas „Nemcov“. Po to vyks diskusija, kurioje dalyvaus politinį prieglobstį Lietuvoje gavę Rusų Europos judėjimo įkūrėjas, žurnalistas Jevgenijus Titovas ir B. Nemcovo bendražygis Michailas Moglovas, pranešė Seimas.

„Rengdami šį minėjimą Seime, norime patikinti visus rusus, kad Lietuva visada buvo ir bus laisvės bei demokratijos pusėje, o tokios asmenybės kaip Borisas Nemcovas niekada nebus pamirštos, kad ir kaip to norėtų dabartinė Rusijos valdžia“, – pranešime cituojamas vienas iš renginio organizatorių, parlamentaras konservatorius Žygimantas Pavilionis.

Vienas iš arčiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų B. Nemcovas nušautas netoli Kremliaus 2015 metų vasario 27 dieną.

2017 metais dėl jo nužudymo teismas kaltu pripažino buvusį saugumo pareigūną iš Čečėnijos ir skyrė jam 20 metų kalėjimo. Dar keturi vyrai pripažinti kaltais dėl bendrininkavimo. Tačiau B. Nemcovo šeima ir sąjungininkai mano, kad tikrieji nužudymo organizatoriai iki šiol yra nenubausti.