Realiausias kandidatas į šios visuomeninės organizacijos vadovus yra dabartinis jos pirmininkas Vidmantas Žilius, BNS sakė Lietuvos Sąjūdžio tarybos pirmininkas Andrius Tučkus.

„Tačiau gali būti ir daugiau kandidatų“, – tvirtino jis.

V. Žilius Lietuvos Sąjūdžiui vadovauja nuo 2013 metų birželio.

Taip pat šeštadienį bus renkama nauja organizacijos taryba ir jos pirmininkas. Planuojama priimti rezoliucijas dėl teisėsaugos, Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės, alkoholizmo, valstybinės kalbos apsaugos ir kt.

Lietuvos persitvarkymo sąjūdis įkurtas 1988 metų birželio 3 dieną. Tuomet Lietuvos mokslų akademijos salėje Vilniuje įvyko Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės susirinkimas. Šią grupę sudarė 35 žymūs Lietuvos mokslo ir meno žmonės.

Steigiamasis organizacijos suvažiavimas įvyko 1988 metų spalio 22-23 dienomis.

Šis visuomeninis judėjimas siekė ir įgyvendino Lietuvos valstybingumo atkūrimą 1990 metais.

Dabar Lietuvos sąjūdis save apibūdina kaip visuomeninę organizaciją, asmeninės ir pilietinės iniciatyvos pagrindu siekiančią tvirtinti nepriklausomą demokratinę teisinę Lietuvos valstybę, garantuojančią žmogaus ir piliečio teises bei laisves, siekiančią prisidėti prie atviros pilietinės tautinės visuomenės ugdymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)