Į Teheraną skrenda keturi tarpparlamentinės ryšių su Iranu grupės nariai - liberalas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas Kęstutis Glaveckas, socialdemokratas Aleksandras Zeltinis, tarpparlamentinės grupės vadovas, darbietis Mečislovas Zasčiurinskas, jo partijos kolega Sergejus Ursulas. Kartu vyksta ir Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

Šis vizitas derintas beveik dvejus metus. M.Zasčiurinsko teigimu, iš Europos Sąjungos atstovų Irane pastaruoju metu viešėjo tik Lenkijos ir Čekijos parlamentarų delegacijos.

K.Glaveckas tvirtino, kad kelias verslo ryšiams tarp Lietuvos ir Irano jau pramintas - jis užsiminė, kad su Seimo nariais susitikęs Irano ambasadorius informavo, jog jau šį rudenį į Lietuvą rengiasi atvykti gausi šios valstybės aukščiausio lygio verslininkų delegacija. Esą, Irano atstovus domina mūsų pieno produktai, sūris, kviečiai, grūdiniai pakaitalai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)