Vizito Vašingtone metu dar numatomi susitikimai su Senato daugumos lyderiu Billu Fristu (Bilu Fristu), Valstybės departamento vadovybe, JAV NATO komiteto - įtakingos nevyriausybinės organizacijos NATO plėtrai remti - vadovais.

Anot pranešimo, premjeras taip pat dalyvaus iškilmingoje vakarienėje su NATO plėtrai nusipelniusiais išeivijos atstovais.

Šią savaitę Seimas ratifikavo NATO sutartį.

JAV savo nota praneš Lietuvai deponavimo datą, kuri bus laikoma oficialia Lietuvos narystės NATO pradžia. Tikimasi, jog tai įvyks iki kovo 29 dienos.

Į JAV Vyriausybės vadovas vyks iš Briuselio, kur kovo 25-26 dienomis vyks Europos Sąjungos Vadovų Tarybos posėdžiai (ESVT). Posėdžiuose numatoma aptarti derybų dėl ES Konstitucinės sutarties aktualijas bei svarstyti Lisabonos strategijos - plano, kaip padidinti ES konkurencingumą - įgyvendinimo klausimus.

Rengiantis ESVT, kovo 23 dieną A.Brazausko iniciatyva įvyks neformalus Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB6) ministrų pirmininkų pasitarimas.

Kovo 18-20 dienomis, premjeras vyks į Bratislavą, kur rengiamas Vidurio Europos valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimas - "Vilniaus dešimtuko" premjerų susitikimų tęsinys.

Renginys simboliškai pavadintas "Vilniaus ir Višegrado demokratijų susitikimu". Jame A.Brazauskas skaitys pranešimą "platesnės Europos" tema, kuriame pasisakys už stabilumo ir gerovės plėtrą į Rytus.