"Norėtųsi pasveikinti naujai išrinktą prezidentą Andrį Bėrzinį ir palinkėti gerų santykių su Lietuva. Turime daug pradėtų bendrų projektų, todėl tikimės, kad tolesnis bendradarbiavimas bus naudingas abiem tautoms", - BNS komentuodamas Latvijos parlamente įvykusius prezidento rinkimus sakė P.Auštrevičius.

Jis pabrėžė, kad ketvirtadienį Latvijos prezidentu išrinktas A.Bėrzinis nėra politikos naujokas, ir jo patirtis turės didelės reikšmės Latvijai konsoliduojant pajėgas siekiant baigti įveikti ekonominę krizę.

"Esame vienas stipriai susijęs regionas, turintis tamprius politinius ir ekonominius santykius, tad Latvijos situacija svarbi ir reikšminga ir Lietuvai", - sakė vienas ERK vadovų.

Seimo URK pirmininko pavaduotojas J.Karosas pabrėžė, kad geri kaimyninių valstybių santykiai - ypač svarbu, ir sako manantis, jog Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimas toliau klostysis ta pačia - gerų ir artimų santykių - kryptimi.

"Sveikinu Latviją su pasirinkimu. Kaimyninėms valstybėms labai svarbu geri santykiai, ir, manau, ir toliau šalių bendradarbiavimas vyks panašia linkme, kaip ir anksčiau. Mūsų santykiai buvo geri prezidento Valdžio Zatlero kadencijos metu, manau, permainų nebus ir prezidentu išrinkus A.Bėrzinį", - BNS sakė J.Karosas, komentuodamas Latvijoje ketvirtadienį parlamente vykusius prezidento rinkimus.

Latvijos Seimas ketvirtadienį slaptu balsavimu šalies prezidentu išrinko parlamento narį, buvusį bankininką A.Bėrzinį.

Už A.Bėrzinį per pakartotinį balsavimą balsavo 53 Seimo Saeimos nariai, o už dabartinį prezidentą Valdį Zatlerą buvo 41.

V.Zatlero prezidentinė kadencija baigiasi šiemet liepos 7 dieną.