Kaip penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), keturis iš šių užsieniečių Kalvarijos užkardos pareigūnai birželio 30 dieną sulaikė Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai.

Tąkart VSAT pareigūnai sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „VW Polo“ vokiškais numeriais. Jį vairavo 32-ejų Vokietijos pilietis. Be jo, mašinoje buvo keturi dokumentų neturėję asmenys. Jie prisistatė Irako piliečiais ir po sulaikymo buvo perkelti į VSAT Užsieniečių registracijos centrą.

Ten pat atsidūrė dar devyni irakiečiais prisistatę migrantai, kuriuos Kalvarijos pasieniečiai sulaikė toje pačioje vietoje liepos 7 dieną. Tąkart jie sustabdė į Lenkiją išvykstantį krovininį mikroautobusą „Renault Master“ latviškais numeriais. Jį vairavo 21-erių Latvijos pilietis. Šis teisės vairuoti neturintis užsienietis gabeno naudotus baldus.

Patikrinę krovinį pasieniečiai aptiko, kad mikroautobuse kartu su baldais vežami ir devyni asmenys. Jie dokumentų neturėjo, prisistatė Irako piliečiais.

Pasieniečiai tyrimų metu nustatė, kad abi šios neteisėtų migrantų grupės į Lietuvą per vidaus Europos Sąjungos sieną, kur nėra nuolatinės kontrolės, pateko iš Latvijos. Tą patvirtino ir šios šalies pareigūnai, todėl ketvirtadienį visus 13 užsieniečių pasieniečiai iš Užsieniečių registracijos centro nugabeno į pasienį su Latvija.

Devyni migrantai šios šalies pareigūnams perduoti buvusio Smėlynė – Medumi kontrolės punkto vietoje, keturi grąžinti buvusio Saločiai – Grenctalė punkto vietoje.

Po abiejų sulaikymų Kalvarijos savivaldybėje VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną.

Teismas Vokietijos pilietį leido suimti 20 parų, o Latvijos – 15 parų. Abiem migrantus gabenusiems vairuotojams gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)