Vyras žvejus vaikė ginklu

Į DELFI redakciją kreipėsi įvykių liudininkė ir pasakojo, kad Merkio upėje žvejojusius žvejus per Lietuvos muselinės žūklės čempionatą Dzūkijos nacionaliniame parke vaikė žemės savininkas su šaunamuoju ginklu. Pasak moters, tai buvo „Drugelių lankelės“ stovyklavietės atstovas, kuris nenorėjo, kad žvejai būtų šalia jo žemės, upėje, kur kiekvienas turi teisę būti.

„Ten buvo krūva vaikų šventėje, bet būtent toje vietoje buvo tik vyrai ir dar kažkokie žiūrovai. Po to viską pradėjo filmuoti ir filmavimo metu tas ginklas buvo paslėptas, matomas tik pirmam kadre. Viską perdavėme policijai, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Žmogus gali būti neužsitvėręs tvoros, bet jis mano, kad ta upė yra jo“, - pasakojo moteris.

Pasak jos, ginklas buvo rastas policijos: „Buvo atvažiavęs policijos komisariatas ir jie po to dar iškvietė operatyvinę grupę, kad išimtų tą ginklą, nes jis buvo tiesiog numestas automobilyje, be dėklo, jau buvo iššauti du šoviniai ir vyras negalėjo paaiškinti, kur jis juos iššovė.“

Paklausta, kodėl vyras vaikė žvejus su šautuvu, moteris teigė, kad jam tiesiog nusibodo šalia jo sklypo esantys žmonės: „Jis paaiškino, kodėl. Jis sakė, kad jį terorizuoja jau penktus metus, ten tikrai yra daug žmonių. Policija jo irgi klausė, ką tie vyrai padarė, jis atsakė, kad prieš daug metų jam pavogė hamaką, bet juk ne jie. Šioje vietoje jie nieko jam nepadarė, tiesiog jam nusibodo aplink esantys žmonės. Jis atvažiavo, apšaukė juos, žvejai atsakė, kad jie ten gali būti ir niekur neis, po to grįžo su ginklu ir sakė, kad jūs tuoj švino gausite.“

Policija įvykį užfiksavo, pradėtas ikiteisminis tyrimas

Varėnos rajono policijos komisariato viršininkas Jonas Baliukonis DELFI patvirtino, kad toks įvykis buvo užfiksuotas ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Policija tikrai buvo atvykusi, toks įvykis irgi buvo. Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - komentavo J. Baliukonis.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. 1 d. T.y. Grasinimo nužudyti, sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Dzūkijos nacionalinio parko direktorius Eimutis Gudelevičius apie incidentą jo kuruojamoje saugomoje teritorijoje nieko nebuvo girdėjęs.

Stovyklavietės savininkė: vyrai buvo girti, todėl ir įvyko incidentas

Stovyklavietės „Drugelių lankelės“ savininke prisistačiusi ir savo vardo nenorėjusi įvardinti moteris DELFI pripažino, kad toks incidentas įvyko. Ji dėl visko kaltino alkoholį.

„Nežinau, kaip jūs galit taip kalbėti, jeigu vyko koks nors renginys, tai turėjo prisistatyti savininkams, ar ne? Jeigu eina 10 vyrų girtų teritorijoje, kuri yra aptverta, vaikšto su kamufliažinėmis uniformomis... Yra nustatyta, kad tiems vyrams nustatyta iki 2 promilių girtumo“, - pasakojo savininkė. Tiesa, į DELFI besikreipusi ir apie incidentą pranešusi moteris teigė, kad įvykio dalyviai nebuvo girti, didžiausias girtumas - 0,4 promilės, o tai leidžia ir vairuoti automobilį. Neapsvaigęs, pasak moters, buvo ir su ginklu mosavęs vyras.

Paklausta, iš kur tuomet atsirado ginklas ir kodėl buvo grasinta žvejams, moteris teigė, kad nebuvo aišku, kokie vyrai ten vaikšto: „Žinokite aš nežinau, nes aš pati nedalyvavau. Dėl to ginklo... Turbūt taip turi būti, vyrai, kada išgėrę turi surasti pretekstus. Pagalvokit, vyrai išgėrę ir kai jie vaikšto, žinote, kaip būna. Man niekas neprisistatė, kad organizuoja kažkokį renginį, su manimi niekas nieko nederino. Ten žvejai visą gyvenimą vaikšto, mes buvo ir vartus padarę. O čia toks incidentas, mes patys nustebę, bet vyrai paėmę buvo ir, matyt, labai drąsūs. Praeitais metais jie irgi kažką organizavo, bet pastoviai šiukšlina, sulaužė kėdes, suolus, inventorių. O pabaigoje pasakė, kad jie sudegins tas pavėsines, dėl to ir įvyko incidentas. Negaila mums to kranto.“